Een eigen technische analyse

Een eigen technische analyse

Omdat ik graag zelf wil beleggen is een eigen technische analyse van belang. Nou dat brengt best wat problemen met zich mee, want hoe voorspel je het ogelijk onvoorspelbare. Toch doen veel bedrijven dat dus er moet een systeem zijn. En google is als altijd je vriend

Aangezien ik web – ontwikkelaar ben en ook wel wat van wiskunde weet kan ik met analyses aan de slag. Het eerste wat ik deed was de historische data van de AEX te downloaden. Dat kan gewoon bij euronext. Dit geeft mij een test set waarop ik een analyse kan bouwen, maar nog belangrijker kan testen. Want als ik een aankoop of verkoop moment voorspel waarom wachten tot de uitkomst. Ik kan een voorspelling doen voor, zeg 2016 omdat ik weet hoe de beurs daarna reageert.

Mijn vrouw had al een eureka moment en zag een mooie mogelijkheid om de analyse voor veel geld te verkopen.

Na een paar weekenden testen, veel lezen, fouten maken, etc… heb ik een analyse staan. Maar het resultaat is verbazingwekkend goed. Als ik de afgelopen 4 jaar de waarde van de AEX in euro’s op aangegeven koop momenten had gekocht en op aangegeven verkoop momenten had verkocht, dan had ik ruim 800 euro winst gemaakt. Dat is een mooi resultaat. Het vreemde is dat ik er daarna achter kwam dat er een fout in mijn berekening zit. Het herstellen van deze fout gaf echter een lagere winst van ongeveer 500 euro. Nog goed, maar het kon beter.

Mijn vrouw had al een eureka moment en zag een mooie mogelijkheid om de analyse voor veel geld te verkopen. Ik ben wat voorzichtiger. Wellicht hebben anderen dit ook ontdekt en is deze informatie niet publiek. We zullen zien. Eerst zelf maar eens proberen. Ik kan mooi in de AEX investeren met een AEX ETF. Een daarvan staat in de kernlijst van degiro dus is transactie kosten vrij. We gaan het zien.

wie weet heb ik het gouden ei gevonden 🙂

De exacte samenstelling van mijn analyse houdt ik voorlopig nog wel voor mijzelf. Immers, wie weet heb ik het gouden ei gevonden :). Maar ik zal de komende tijd wel wat onderliggende technieken op dit blog delen. En natuurlijk ook de door de analyse aangegeven koop en verkoop momenten. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.