Aankoop groep Rood: IE00B0M62Y33

Aankoop groep Rood: IE00B0M62Y33

Aankoop groep Rood: IE00B0M62Y33

Aankoop
ISHARES AEX

ISIN: IE00B0M62Y33
Categorie: Rood
Datum: 23-10-2018
Koers: 51,30

Nou, dat was sneller dan verwacht.

Nou, dat was sneller dan verwacht. Vanmorgen schreef ik al dat ik een aankoop advies van de technische analyse verwachte en deze kwam om 12 uur. Advies: limiet aankoop op 51,31. Ik kocht uiteindelijk voor 51,30.

Zoals je in de grafiek van vanmorgen kan zien is dit niet het absolute lage punt van de afgelopen week. En er is ook geen zekerheid dat de koers weer goed omhoog gaat. Maar ik heb besloten de technische analyse voor de AEX voorlopig te volgen. Ik heb zoals je ziet ook een andere AEX ETF gekozen dan eerder. De keuze voor deze specifieke ETF is dat hij in de kerngroep van degiro zit. Kerngroep ETF’s kun je een keer per maand zonder kosten verhandelen. Aangezien ik in groepen van 500 euro handel en ik voor kleine winsten ga is het uitsparen van zo’n 4 – 5 euro kosten voor een aan en verkoop mooi meegenomen.

Wat nu ? Er zijn twee dingen die kunnen gebeuren. De koers gaat omhoog, of de koers gaat verder omlaag. Kijkend naar de situatie op de beurs durf ik niet in te schatten welke van de twee het zal zijn. Dat maakt voor strategie I ook niet zo uit.

De koers gaat omhoog

Dat is wat we willen. Als dit gebeurd wacht ik het verkoop advies af en verkoop ik met een mooie winst.

De koers gaat omlaag

Kan gebeuren, maar dit is geen ramp. Gewoon afwachten. Op een bepaald moment gaat de technische analyse een nieuw advies geven. Is het een verkoop, dan negeer ik deze. Ik verkoop in strategie I namelijk nooit met verlies. De winsten zijn te klein om te compenseren. En uiteindelijk komt het altijd goed met de koers.
Komt het advies om te kopen dan kijk ik naar de koers en de datum. Als we in een nieuwe maand zitten (en ik wederom zonder kosten kan kopen), en de koers is lager dan de koers van vandaag dan koop ik bij. Anders negeer ik het advies.

Ik maak dus winst door lager te verkopen dan ik vandaag heb gekocht.

Waarom bijkopen bij verlies ? Omdat het de gemiddelde investering omlaag brengt. Dat werkt zo. Nu heb ik voor 51.30 gekocht. Dus ik moet voor meer dan 51.30 verkopen. Dat is logisch. Zeg dat ik nu volgende maand moet bijkopen op 50.30. 50% van mijn aandelen is dan voor 51.30 gekocht, en 50% voor 50.30. Gemiddeld is dit een aankoopprijs van 50.80. Ik maak dan dus winst als ik voor meer dan 50.80 verkoop. Ik maak dus winst door lager te verkopen dan ik vandaag heb gekocht. Het risico is voor mij dus vrij laag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.