Bijkoop actie

Bijkoop actie

Bijkoop actie

De afgelopen twee weken heb ik een aantal aandelen bijgekocht.

Verschillende aandelen in mijn portefeuille staan laag. Ik zie hier echter op de lange termijn wel kansen, of ze betalen mooie dividenden uit.

Om deze reden kocht ik die aandelen bij. Het verlaagt namelijk mijn gemiddelde investering. Indien de prijs later stijgt dan kan ik deze voor een lager bedrag verkopen en toch winst maken.

Het mooie met dividend is dat het per aandeel wordt uitbetaald. Goedkope aandelen met een hoog dividend zijn daarom extra aantrekkelijk. Aandelen die in deze categorie vallen probeer ik daarom bij te kopen.

Stel ik koop een aandeel voor 100 euro met een dividend van 2 euro per aandeel. Ik koop in voor 1000 euro. Dat geeft mij een dividend van 20 euro. Nu zakt het aandeel aanzienlijk (bijvoorbeeld door een geo-politieke situatie). Het aandeel staat nu nog op 50 euro. Ik kan nu voor 500 euro nog 10 aandelen bijkopen die mijn dividend verdubbelen naar 40 euro. Of ik kan voor 1000 euro 20 aandelen kopen en verhoog ik mijn dividend naar 60 euro.

Het is wel belangrijk om te kijken naar de reden van de daling. Is dit korte termijn of door een externe factor dan is dit een goede strategie. Komt het door een financieel slechte situatie, dan is dat toch een ander verhaal.

Hiervoor gebruik ik natuurlijk stockadmin.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.