7-traps indexen op stockadmin.nl

7-traps indexen op stockadmin.nl

7-traps indexen op stockadmin.nl

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om over te stappen op een index van 7 stappen. Ik ben tot nu toe tevreden over het resultaat.

Het voordeel van een 5 staps index is duidelijkheid. Iets is hoog of laag, of heel hoog of heel laag. Maar ik mis toch nuance. Zeker tussen aandelen. Om die reden speel ik lang met het idee om op een 7-staps index over te stappen. En het resultaat mag er wezen.

We zien hier het aandeel Apple op stockadmin.nl. Het is mooi om te zien dat je in een oogopslag de belangrijke informatie over dit aandeel ziet.

Financieel is een mooie 3, gemiddeld stabiel. Ze lopen niet over op geld maar het lijkt een veilige investering. De volatiliteit is gemiddeld. Een 4. Niet laag en niet hoog. Het aandeel is overgewaardeerd (en welk technisch aandeel is dat niet he?). Een 5. Maar het kan nog steeds het overwegen waard zijn. Ook wordt er dividend uitgekeerd, maar de opbrengst is vrij laag.

Dit is een aandeel wat ik zelf niet zou overwegen. Het past niet in mijn strategie IV voor dividend (te laag), en de overwaardering maakt het niet interessant voor Strategie I en II of III. Maar wil je voor de lange termijn in IT aandelen beleggen dan kan dit aandeel zeker een overweging zijn.

Laten we eens kijken naar Shell

Dat ziet er beter uit. Ook financieel stabiel. Onderprijsd dus ruimte voor groei. En een hoog dividend rendement.

Eentje nog dan. Die van Flowtraders. Die kocht ik recent bij.

En je ziet waarom. Onderprijsd en een heeeel mooi dividend. Risico is gemiddeld, maar niet te hoog. En het aandeel beweegt tegen de markt. Het is altijd fijn om een paar van dit soort aandelen te hebben omdat ze balans brengen in je portefeuille.

Ik hoop dat deze wijziging jullie net zo blij maakt als mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.