Deze week

Deze week

Deze week

Na het artikel over tips wil ik ook nog even deze week aanstippen.

Ten eerste, ik kwam een probleem tegen in mijn WordPress. In praktijk werden alle geplande taken niet uitgevoerd. Dit waren o.a. alle tweets naar aanleiding van mijn berichten. Toen ik dat repareerde werden alle berichten alsnog verstuurd, wat wellicht een overflow heeft gegeven aan tweet berichten. Mijn excuses.

Thales

Deze week verkocht ik Thales. Ik kocht Thales en Rheinmetall met het oog op de groeiende vraag naar wapens door de oorlog in Oekraïne. Beide aandelen hebben het goed gedaan. Toch merk ik dat de piek een beetje voorbij is. Olie en voedselprijzen dalen en zo ook de aandelen in wapens.

Dat vraagt (en daar ben ik wellicht te laat mee), het evalueren van al deze aandelen. Ik besloot Thales te verkopen. Het was de slechts presterende aandeel uit de reeks. Rheinmetall houdt ik voorlopig aan. Ik verwacht een goede portefeuille voor dit Duitse bedrijf de komende jaren. Zowel Duitsland als trouwe klanten als Nederland hebben een reeks orders uitgezet.

Over Shell twijfel ik wat. Ik kan mijn aandeel verminderen nu de prijs hoog is. Aan de andere kant is Shell een mooie dividend betaler en meer aandelen leidt tot meer dividend. Dus een verkoop is niet noodzakelijk.

AEX

De AEX lijkt zijn opwaartse trend door te zetten. De trend is nu +2. Dat betekent dat niet al het verlies uit onze portefeuilles is. Dit is vooral omdat de winst nu in andere bedrijven zit dan bij de vorige piek.

De koers staat nu ongeveer op de hoogte van de laatste piek in juni. De grote vraag is nu wat er gaat gebeuren. Gaat de koers weer omlaag en breken we de stijgende trend, of gaan we door deze piek heen. Theoretisch kunnen we dan stijgingen zien tot 737. Dat is ongeveer het hoogste punt sinds de Russische invasie. We gaan het zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.