Auch

Auch

Soms moet je verlies pakken. En ik deed dit gisteren.

Ik verkocht twee fondsen die ik al een paar jaar heb. En eigenlijk alleen een trage trend omlaag lieten zien. Nu ben ik wel van het aanhouden en zien of het nog bijtrekt. Maar er zijn grenzen.

De trigger was de reserve-aandelen split van een van de twee. In een normale aandelen split worden aandelen bijvoorbeeld in 10 verdeeld. Een aandeel wat dan misschien 1000 euro kost wordt 100 euro, wat er voor zorgt dat er meer gehandeld wordt.

Dit aandeel deed het andersom. 10 aandelen werden 1. De reden. Als het aandeel nog goedkoper werd dan zou het niet meer verhandeld mogen worden op de New York Stock Exchange. Dat is geen mooi vooruitzicht voor dat aandeel. Want als het aandeel niet meer verhandeld wordt, kun je het ook niet meer verkopen.

Het hele proces ging samen met verkoop van de oude aandelen en de aankoop van de nieuwe. Daarmee werd volgens mijn tactiek dus het verlies al verrekend. Ik tel winst en verlies bij verkoop. Nu het aandeel na die split iets gestegen was besloot ik er toch afstand van te doen. En dat deed pijn.

In mijn portefeuille zat nog een aandeel die in diezelfde categorie past. Hier heb ik daarom ook afscheid van genomen.

Het is best een verlies maar op jaar basis sta ik nog in de plus. En nu kan ik het vrijgekomen geld gebruiken voor de aankoop van nieuwe aandelen.

Zoals je wellicht gezien heb, deed ik ook een aankoop (BNP Paribas SA) en een verkoop (First Solar, Inc.) met winst.

BNP Paribas is een leuke aankoop die zowel voor de korte termijn interessant is, maar ook nog eens een mooi dividend uitkeert.

1 reactie tot nu toe

Heleen Geplaatst op7:30 am - jul 31, 2022

Jammer, maar soms is het zo. Wel eerlijk om ook dit te vermelden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.