De AEX-trend is omlaag

De AEX-trend is omlaag

De AEX-trend is omlaag

We zouden het allemaal graag anders zien, maar de koers trend van de AEX is op dit moment: omlaag.

Waar in mei nog een voorzichtigere opmaak was voor een opwaartse trend is dat nu van de baan. Kijk eens naar de grafiek hieronder

Koers AEX op stockadmin.nl

De groene lijn had ik het in mei over. We zien dat de koers op een licht stijgende lijn afkaatst. Dat is nog geen positieve trend, maar wel de opmaak. De lagere punten komen steeds hoger te staan, de koers veert dus steeds eerder terug. Rondt 31 mei zien we zelfs de eerste piek vorming. IK gaf toen ook aan, dat nog zo’n week waarschijnlijk de inzet van een stijgende koers zou zijn.

Niets is minder waar. Want de koers ging juist onderuit. Kijk naar de rode lijn. De laagste punten kunnen bijna een perfecte lijn vormen. Naar beneden. De koers doet pogingen om te corrigeren, maar ze falen allemaal.

Stockadmin zet de trend op -2. En als ik de grafiek zo kijk dan zie ik dit terug. De koers crasht niet. De koers gaat wel meet zekere trend omlaag. De vraag is natuurlijk voor hoe lang.

Tenzij er super goed nieuws komt kan dit nog wel even aanhouden. Deze periode is sowieso nooit zo gunstig voor koersen. Voor volgende week schat ik een grote kans voor een voortzetting van deze koers.

Als we geluk hebben gaan we afzwakking zien. Dat betekend een Trend van DS, of zelfs -1. De kans op grotere daling is altijd aanwezig, maar ik verwacht dit eigenlijk niet. En wel om deze reden.

Sinds vorige week bereken ik het sentiment op fondsen. Misschien heb je dit al gezien in het dagrapport:

Sentiment op stockadmin.nl

Dit is op dit moment gebaseerd op drie dingen.

1, mijn API leverancier geeft een sentiment. Zij baseren dit op nieuws items, positief en negatief. Twitter zal hier in de toekomst bijkomen.

2, adviezen van banken. Aankoop en verkoop adviezen geven een goed beeld van het sentiment onder professionele instituten.

3, aan en verkopen door managers in het bedrijf. Dit zijn vaak eigenaren, of CEO’s. Deze transacties worden gepubliceerd. Zien we veel van deze mensen verkopen, dan wijst dit op het cashen van de bedrijfswaarde en geeft dus een negatiever sentiment.

Lang verhaal kort, de sentimenten bij de onderliggende AEX-fondsen zijn gemiddeld positief. Dat betekent dat er potentieel is om omhoog te gaan. Er wordt wellicht afgewacht tot het juiste koopmoment. Laten we hopen dat dit snel komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.