Waarom ik twitter kocht deze week

Waarom ik twitter kocht deze week

Waarom ik twitter kocht deze week

Deze week kocht ik twee keer een half blok twitter. Hier is waarom.

Vorige week nam Elon Musk een aandeel van 9% in twitter. De koers schoot omhoog en hij kreeg een aanbod on plaats te nemen in Twitters raad van bestuur. Dit wees hij af waarna de koers wat zakte. Ik kocht toen een half blok.

Mijn gok was dat hij de positie afwees omdat hij een groter belang te nemen in Twitter. Als lid van de raad van bestuur mocht zijn aandeel niet groter zijn dan 15%.

Mijn gok kwam uit en gisteren gaf Elon Musk aan dat hij heel twitter wil kopen. Zijn aanbod is $54,30. Dit zit een stuk boven de koers van dat moment. Voorbeurs schoot de koers dan omhoog om vervolgens weer in te zakken. Ik kocht mijn tweede halve blok.

Er is een hoop scepticisme over Elon Musk zijn aanbod. Hij heeft niet echt een track record van een duidelijke rechte koers volgen. Zijn aanbod wordt door verschillende specialisten als kansloos gezien. Dit drukt de koers. De verlaagde koers wordt vervolgens aangegeven als bewijs dat het geen kans maakt.

Twitter lijkt ook niet echt blij met het aanbod. En Elon Musk heeft al aangegeven dat hij geen hoger bod wil doen. Ik gok echter toch op een succesje.

  1. Het kan zijn dat het bod alsnog wordt geaccepteerd. Ik verkoop dan mijn aandeel voor 54,30. Dat is hoger dan ik er voor betaald heb.
  2. Veel kritiek die ik hoor, is dat het aanbod te laag is. Er is dus een kans dat er een hoger bod komt. Wederom winst voor mij.
  3. Mocht Twitter niet akkoord gaan met het bod, en er geen hoger bod komt, is er een kans dat Elon Musk aandelen gaat opkopen. Dat drijft de prijs omhoog.
  4. Er zijn geruchten dat Twitter best open staat voor een bod, maar niet van Elon Musk. In dat geval kan het zijn dat er een andere bieder komt. Die moet dan hoger inzetten dan het huidige 54,30.
  5. Of het waait allemaal over, Elon Musk trekt zijn 9% terug en de koers crasht. Echter, de koers stond oktober vorig jaar nog op 65 dollar. De kans is zeker aanwezig dat de koers uiteindelijk weer omhoog gaat, en ik heb geduld.

Dat is de reden dat ik de gok waag. Ik breid mijn aandeel niet uit boven het ene blok wat ik nu heb. En ik wacht af. Hopend op een goede afloop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.