Automatische transactie-updates

Automatische transactie-updates

Automatische transactie-updates

Vandaag zag ik er weer een. Een gemiste transactie waar ik niet over heb kunnen bloggen. Dat gaan we anders doen.

Mijn doel is om iedereen op de hoogte te houden van al mijn transacties. Dit doe ik door een blog post te maken als ik een aankoop of verkoop transactie doe. Dit gaat soms mis.

Het kan voorkomen dat ik niet meteen door heb dat er een transactie plaats vindt. Dit komt vooral voor bij vooruit geplande orders. Maar soms ben ik ook niet in de buurt van een pc om een post te maken. Deze week was ik bijvoorbeeld geveld door Covid. En dan zit je toch niet achter je computer om in je blog te posten.

Dat moet anders, en vanaf vandaag ga ik dat ook doen. Ik heb mijn systeem zo opgezet dat hij volledig, volautomatisch een Blog post maakt van een aankoop of verkoop transactie.

Dat heeft wel wat voeten in de aarde. Ten eerste, DeGiro waar ik bij beleg heeft geen API. Ik kan dus niet automatisch transacties uitlezen. Ze sturen wel mails, dus dat is dan ook de enige optie die ik heb. Mijn script ‘leest’ mijn mail nu elke vijf minuten, en indien het een transactie mail vindt, registreert hij deze.

Dit komt in mijn systeem, en sinds vandaag zal het systeem vervolgens

  • Een blog post maken
  • Een tweet versturen met deze blogpost.

Op deze manier blijven jullie allemaal op de hoogte van al mijn transacties, zonder dat ik daarin de belemmerende factor ben. Een voorbeeld vindt je hier (de gemiste transactie).

Nadeel is dat ik de transactie geen duiding kan geven. Ik ga dit alsnog achteraf doen. Door de post te bewerken of wellicht een apart bericht waarin de afgelopen transacties bespreek.

Laten we zien hoe dit gaat.

Update 25-03

Nog niet helemaal goed dus. Dividend wordt gepost als een verkoop. Dit door een bug en een missend order id. Dit is hopelijk nu gefixed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.