Mijn glazen bol

Mijn glazen bol

Mijn glazen bol

“Heb jij een glazen bol over Rusland?” vraagt een vriend mij, terwijl de beurs goed onderuit gaat.

Vrijdag schreef ik in mijn blog dat ik een Russische militaire actie verwacht tussen 13 en 20 Februari. Vrijdag avond kwam de VS met ongeveer dezelfde informatie naar buiten waarna de koersen goed onderuit gingen.

“De VS leest mijn Blog.” Grapte ik. Maar het is natuurlijk meer dat zij dezelfde signalen zien.

Vandaag dus de reactie op de beurs, die vervolgens wel weer meeviel. De AEX heeft ook nogsteeds een trend van -1, wat het al dagen heeft. Geen grote veranderingen in de koers.

Signalen vanuit Rusland lijken we te veranderen vandaag. Er wordt opeens meer gehint door de Russen dat diplomatie zeker nog zinvol is. Ook zijn er signalen dat de oefeningen binnenkort wordt beëindigd. Dat is een erg positief signaal.

De vraag is natuurlijk wel, is dit onderdeel van de tactiek of hebben de Russen toch hun plan veranderd? Ik hoop op het laatste. Maar we moeten eerst de terugtrekking van Russische troepen zien omdat zeker te weten.

Zeker nu opeens het risico op een Oekraïense invasie in de Donbass groots in het nieuws is op Russische nieuws websites. We gaan een paar spannende dagen tegemoet.

Update 16:40

Nogsteeds kijkend naar het nieuws op oa TASS vermoed ik dat Rusland een switch maakt in het verdedigen van hun troepenopbouw. Eerder was er vooral een focus op het gevaar van de NAVO. Nu lijkt het meer in de richting van een Oekraïense dreiging tegen de twee oostelijke “volksrepublieken”. In snel tempo volgen pers berichten zoals deze zich op.

1 reactie tot nu toe

Situatie Oekraïne blijft onzeker | Belegging Blog Geplaatst op9:26 am - jul 23, 2022

[…] Eerder melde ik na een korte ontspanning dat Rusland zijn focus op de oostelijke Russische volksrepublieken richt. Dit nadat verschillende Europese NAVO landen welwillend waren om veiligheids-eisen van Rusland in ieder geval te bespreken. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.