Geschrokken van de koersdaling?

Geschrokken van de koersdaling?

Geschrokken van de koersdaling?

Eigenlijk valt het heel erg mee. Ik leg uit waarom.

Vandaag gingen de koersen hard onderuit. Dat is schrikken als je inlogt op je beleggings account en je je dag verschil ziet. Echter de val valt erg mee. Je ziet dit aan de classificatie van de fondsen. De AEX staat op een B (minder dan 10% onder de laatste top). Dat is een milde val.

Bij een harde val die je ongeveer een keer per jaar ziet, zakt de koers onder de 10% ten opzichte van een de laatste piek. Dit is een zgn. klasse C. Daar zijn we nog best ver vanaf.

Vanmorgen doken de koersen meteen. Ik keek 5 over 9 op mijn account en moest wel even slikken. Echter de rest van de dag bleven de koersen vrij stabiel. Dat betekent dat er wordt gekocht of dat er niet wordt verkocht. Was dit niet gebeurd dan hadden we echt een grotere val gezien.

Dit geeft ook hoop voor de komende dagen. Vaak zie je dat een val doorzet. Hij komt op vaart op de eerste dag en valt harder op dag 2, of de val zet door. Ik verwacht dit echter nu niet. Tenzij er nieuw nieuws komt over de nieuwe corona variant.

Bijkopen is voor mij dus ook nog niet aan de orde. Van al mijn fondsen heeft alleen Shell het zwaar. Deze is naar klasse C gezakt. Echter ik zit al best ruim in Shell.

Verkopen doe ik helemaal niet. Het is een slecht idee om bij paniek te verkopen. Vaak herstellen fondsen na een aantal dagen. Soms niet volledig, maar dan ben je toch beter af als je verkoopt op een paniek moment.

Mochten we de komende dagen nog meer schrikreacties zien die de koers verder laten zakken dan koop ik bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.