Aankoop groep Blauw: IE000FN81QD2

Aankoop groep Blauw: IE000FN81QD2

Aankoop groep Blauw: IE000FN81QD2

Een aankoop in een nieuwe ETF. VE SMART HOME ETF

Aankoop
VE SMART HOME ETF

ISIN: IE000FN81QD2
Categorie: Blauw
Datum: 11-11-2021
Koers: 17.22

Dit fonds is zo nieuw dat mijn website er geen informatie over kan vinden. Hij is nog niet beschikbaar in de API. Ik verwacht dit overigens binnenkort wel. Maar om deze reden heb ik ook geen rapport.

Ik verwacht in de toekomst een grote groei in smart producten voor thuis. Om die reden ben ik blij met deze ETF. Ik stap er dan ook in voor strategie III (lange termijn).

5 reacties

Kelvin Pouwels Geplaatst op4:53 pm - nov 12, 2021

Vind je de lopende kosten niet aan de hoge kant?

  belegging blog Geplaatst op5:08 pm - nov 12, 2021

  De lopende jaar kosten zijn 0,85%. Dat is relatief hoog voor een ETF. Natuurlijk als ik zelf beleg in al deze aandelen dan zou ik hier meer winst uit kunnen halen. Echter ik beleg in een ETF zodat mijn inleg wordt gespreid en ik mij niet zelf hoef te verdiepen in welke aandelen ik aan moet kopen of verkopen. Zeker in een markt die mij aantrekt, maar waar ik niet zo heel veel kennis van heb. Ik neem voor lief dat het rendement van een ETF dus lager is dan wanneer ik zelf in de aandelen beleg. Ik druk de kosten ook door mijn ETF’s voornamelijk op de AEX te kopen waar de transactiekosten een stuk lager zijn dan van andere beurzen.

   belegging blog Geplaatst op8:43 am - nov 13, 2021

   Ik zie net dat ik mijn grootste argument ben vergeten. Deze ETF is actief gemanaged. Dat in tegenstelling tot de meeste ETF’s die passief gemanaged worden. Actief gemanagede ETF’s hebben over het algemeen hogere kosten, maar (hopelijk) wel wat meer opbrengsten.

    Kelvin Pouwels Geplaatst op9:54 am - nov 15, 2021

    Thanks voor je duidelijke antwoord!
    De bedrijven in de ETF spreken mij zeker aan, vroeg me alleen af hoe jij tegenover de transactiekosten staat aangezien de rest van mijn ETF’s rond de 0,40% zitten.

     belegging blog Geplaatst op5:01 pm - nov 15, 2021

     Het is een goede vraag en belangrijk om hier na te kijken. Ik ga hier in mijn volgende blog wat verder over uitweiden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.