Wat te doen met Euronav

Wat te doen met Euronav

Wat te doen met Euronav

Het is misschien een luxe probleem. Een aandeel wat het goed doet, maar je weet niet of je hem wil houden of verkopen.

Euronav is zo’n aandeel. Ik kocht deze op 2 april. Euronav houdt zich o.a. bezig met het transporteren van olie. Je weet wel, in grote olie tankers. In april leek mij dit een goed idee. Immers, als de economie op gang komt dan zijn deze tankers nodig. En het aandeel stond laag nadat in de piek van corona niemand olie kocht.

Het aandeel had in april duidelijk niet zijn dieptepunt bereikt. Deze kwam ongeveer rond 12 augustus. Daarna begon het aandeel te stijgen. Ongeveer in parallel met de olieprijs.

De verwachting kwam dus uit, alleen wat later dan verwacht. In retrospect niet vreemd. Olie doet het beter in de aanloop naar de winter dan de zomer. Leer momentje.

Nu staat het aandeel op een mooie winst. En vraag ik mij af, wanneer verkopen. Als ik puur naar de technische analyse kijk denk ik wel:

Het aandeel zit in de top van zijn swing (+9). De stijging staat op 3 uit 4. Is het aandeel vaart aan het minderen? En dan is het een klasse A aandeel. Hij is door zijn laatste top gebroken die op 7.342 staat. Alles wijst erop dat het aandeel aan het toppen is.

Maar dit is zo’n situatie die niet naar een technische analyse luistert. De omgevingsfactoren drijven het aandeel. Namelijk, een oliemarkt die nog niet snel genoeg schakelt voor de weer geopende economie. Beelden van rijen voor de benzinepomp in de VK. En de dure olieprijs in het nieuws. Immers de prijs aan de pomp en onze gasrekening gaat ook omhoog. Overheden willen ingrijpen.

Ingrijpen zal invloed hebben, maar de transport van olie blijft nodig natuurlijk. Aan de andere kant, kan het de beeldvorming veranderen. Heeft dat invloed?

Dan maar naar professionele adviezen kijken. Die zijn allemaal positief. De laatste die ik vindt, is van 16 september. KBC Securities. De doelprijs is 10,20. ver boven de huidige koers.

Nog maar even afwachten dan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.