Juni was saai

Juni was saai

Juni was saai

We zijn bijna aan het einde van de maand. En de beleggingsmaand was vrij saai.

Tussen mei en september hoef je historisch ook niet veel te verwachten. Dus helemaal vreemd is het niet. Ik ben zelf nog maar een paar jaar aan het beleggen, maar deze periode was ook de afgelopen jaren niet echt interessant. Je krijgt dividend en pakt af en toe een koop of verkoopkans, maar dat is het wel.

Wat alles nog moeilijker maakt is dat we net weer uit een corona periode komen. Markten trekken aan, fabrieken gaan weer produceren en we kunnen weer besteden. Dat lijkt een goede impuls voor stijgende koersen en dat doen ze ook. Maar het knaagt of die winsten eigenlijk niet gewoon al in de koers zitten. En dat drukt de koersen weer.

In mijn geval heb ik een reeks beleggingen die in corona goed zijn gezakt. Het is fijn om deze weer te zien bijtrekken. Sommige staan alweer op winst. Maar het loopt dus niet over.

Goud en zilver zitten ook op de wipwap. Begin van de maand gingen ze goed omhoog om vervolgens weer te zakken. Dit kwam door uitspraken van de Amerikaanse beurs waakhond. En mijn technische analyse pikt dat soort dingen natuurlijk niet op. Deze zoekt naar patronen.

Olie steeg fors. Hier heb ik echter begin dit jaar al mooi verkopen gedaan. Mijn overgebleven aandeel olie wil ik echt voor een mooie prijs verkopen. En daar zijn wij nog lang niet. Shell lift mee, maar staat nog op verlies. En eigenlijk wil ik Shell voor de langere termijn.

Al met al saai. En als blog lezer niet echt interessant. Ik verwacht dat dit nog wel even volhoudt tot augustus en we dan weer mooie aan en verkoop momenten gaan zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.