Sell in May….

Sell in May….

Sell in May….

Een bekend beurs spreekwoord zegt “Sell in May, remember to be back in September”. Raad eens welke maand het is….

Nu past het helemaal niet in mijn strategie om te gaan verkopen. Maar in mei wordt het normaal wel rustiger met beleggingen. Deze maand nog meer dan anders.

Dat komt omdat de beurs een richting aan het kiezen is. We zitten op dit moment waar de beurs ofwel verder omhoog gaat of brandend naar beneden komt. Er zijn verschillende krachten aan het werk. Het openen van de economie geeft een positieve boost. Hoge verwachtingen en het afbouwen van steun geeft een kracht in de tegenovergestelde richting.

Wat wel goed gaat in mei is de dividend. Mei en juni zijn goede dividend maanden. Dus ik maak zeker nog wel wat winst.

Een leidende draad is mijn technische analyse. Deze doet het goed. De succesratio van april was 68% en stijgend. Echter in mei weet ie het ook niet meer en zakte terug naar 62%. Hij weet het ook niet meer. Arme technische analyse

Erg is dit niet. Want zoals het spreekwoord zegt, in september trekt het allemaal weer aan. En soms worden we verrast door een camping rally. Een plotselinge stijgende koers in de zomermaanden. Die kans is dit jaar zeker aanwezig. In mijn oogpunt is dit afhankelijk van wat er de komende maand gebeurd. Neemt de negatieve kracht de overhand dan gaan we eerst een koersdaling zien. En dan is het niet vreemd dat als het allemaal wel meevalt de koers snel weer omhooggaat.

Gaan we juist een verdere koersstijging zien de komende maand dan verwacht ik zeker een bubbelvorming en een snelle daling later dit jaar.

In totaal maakt dat dus niet zoveel uit dus. De koers gaat waarschijnlijk over een paar maanden de hoogtes van vandaag benaderen. Dus risico’s nemen heeft niet veel zin. Natuurlijk is het mogelijk dat ik ernaast zit en dat we nu een mooie stijgende lijn krijgen naar nieuwe hoogtes. Maar de kans is niet groot en het risico niet waard.

Wat ik inmiddels heb geleerd is dan rustig te wachten en te zien wat er gebeurd. Koop of verkoop alleen als het aanbod heel goed is. En bouw wat reserve op om in te stappen mocht de koers heel snel omlaag gaan. Gaat de koers juist omhoog dan kan ik wat posities verkopen om een verdere buffer op te bouwen om de volgende daling op te vangen.

Maar voor nu, rustig afwachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.