Verkoop groep Blauw: US01609W1027

Verkoop groep Blauw: US01609W1027

Verkoop groep Blauw: US01609W1027

Helemaal gemist de verkoop van mijn Alibaba aandelen. Wijze les: pas op met automatische verkopen.

Verkoop
ALIBABA GROUP HOLDING
ISIN: US01609W1027
Categorie: Blauw
Datum: 12-04-2021
Koers:  243 USD
Gerealiseerde winst: 4,062%

Ik kocht Alibaba op 29 Maart voor Strategie II. Verkoop bij 5%. Het aandeel had wat tegenslagen gehad maar ik vertrouwde erop dat het weer in stabiele wateren zat.

Op 10 April kwam het nieuws naar buiten van de mega boete die Alibaba kreeg. Dat is balen natuurlijk en ik nam aan dat het aandeel een duikvlucht zou nemen.

Vreemd genoeg gebeurde maandag het tegenovergestelde. Het aandeel schoot omhoog en raakt de limiet aankoop die ik had gezet. Ik had hier niet op gerekend en heb het verkoop mailtje ook helemaal gemist. Vandaar mijn verlate post. Mijn excuses.

En er gebeurde nog iets onverwachts. Het aandeel is netjes van mijn aankoop (229.8 USD) naar 243 USD gegaan. Dat is 5,7% winst. Na aftrek kosten iets meer dan 5. Echter de dollar had andere ideeën. Dus na koerscorrectie is er nog maar 4% winst over.

Dat is het risico met USD aankopen. Ik bouw altijd wat marge in, maar dit verschil had ik niet verwacht. Jammer.

Maar nog steeds een mooie winst in een paar weken. Dus ik mag niet klagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.