Aankoop groep Rood: IE00B4L5Y983

Aankoop groep Rood: IE00B4L5Y983

Aankoop groep Rood: IE00B4L5Y983

Een eerste aankoop in een reeks in groep rood. Dit aandeel ga ik maandelijks uitbreiden met een horizon op de hele lange termijn.

Aankoop
ISHARES MSCI WOR A
ISIN: IE00B4L5Y983
Categorie: Rood
Datum: 19-04-2021
Koers: 67.455

Als aanvulling op mijn normale beleggingen ga ik maandelijks een half blok van dit aandeel aankopen. Dit doe ik ongeacht de prijs. De reden is als volgt.

De horizon voor dit aandeel is ver weg. Wellicht met mijn pensioen. Ik gebruik dit aandeel dus als een spaarrekening. Elke maand koop ik een beetje. Kortstondige pieken en dalen worden door dit aankoop beleid afgevlakt. Het maakt simpelweg in een periode van twintig jaar niet uit.

Dit aandeel is een goede voor zo’n strategie. Het is een ETF wat heel gespreid investeert. De uitgevers van dit ETF doen hun best om naar goede aandelen te zoeken, dus ik hoef mij hier geen zorgen over te maken. De afgelopen 12 jaar heeft deze ETF een rustige stijgende lijn laten zien. Bovendien keren ze ook dividend uit. En als kers op de taart, het aandeel zit in de DEGIRO kernselectie. Ik betaal bij een maandelijkse aankoop dus geen transactie kosten.

Omdat ik dit aandeel netjes elke maand aankoop zal ik hier niet bij elke transactie over berichten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.