Einde van het jaar…

Einde van het jaar…

Einde van het jaar…

Het einde van het jaar komt in zicht. Tijd om eens de balans op te maken.

Wat een jaar is het geweest. Zeker niet een jaar waar ik verwachte om een winst te maken. Dat deed ik wel. Gisteren verkocht ik goudmijn aandelen die ik via beursman had aangekocht. Dit zet mijn winst tegen de 25%.

Ik kocht deze in februari aan. De koers kwam gisteren boven de 50% winst ten opzichte van mijn aankoop prijs.

Zoals eerder gezegd ben ik aan het opruimen. Ik doe afstand van een aantal fondsen. Dit wil ik wel voor een goede prijs doen. Dus heb ik een reeks limiet verkopen uitgezet. Dit aandeel zat er in.

De koers van de AEX is de afgelopen weken enorm gestegen. Dat is iets wat ik had gemist. Op het dieptepunt nam ik aan dat de koers nog verder zou gaan zakken. En toen kwam het vaccin en zaten we in een andere wereld. Een gemiste kans, maar ik heb geen spijt. Dit soort dingen gebeuren. Ik mis liever winst dan dat ik een groot verlies pak.

We gaan de laatste maand van het jaar in en ik verwacht niet veel vuurwerk meer. Traditioneel hebben we de eindejaars-rally. Maar dit is geen gewoon jaar. Met de AEX koers zo hoog durf ik niet in te stappen. Dus ik zal mij vooral richten op het verder opruimen van mijn protefuille.

En natuurlijk koopjes pakken als ze naar voren komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.