Juli, een vreemde maand

Juli, een vreemde maand

Juli, een vreemde maand

Juli is een rustige maand voor beleggen. En normaal ook een maand met verliezen. Dit jaar is anders.

Want 2020 is een vreemd jaar. Een oude beurs wijsheid zegt:

Sell in May and go away, remember to be back in September

Dit komt uit een tijd dat belegger sop vakantie gingen en dus verkochten omdat ze niet konden handelen. Dat is tegenwoordig met internet al geen issue meer. Toch zijn de zomermaanden nog steeds een tamme tijd.

Wij hebben de afgelopen maand juist een bijna beurs rally gezien. Vooral de tech aandelen gingen ver omhoog. En de laatste weken zien we een inhaalslag op goud en zilver.

Ik heb behoorlijk wat goud en zilver mijnen via beursman.nl. En deze staan er dus weer mooi bij. De afgelopen dagen zag ik soms sprongen van 5 of 10% per dag. Mijn gehele portefeuille staat nu op een niveau wat hoger is dan Februari 2020. Daar kon ik in maart alleen maar van dromen. Ook heb ik wat leuke sprintjes kunnen doen de afgelopen maanden en winst gepakt.

Wat nu ?

Dat is een goede vraag. Want de situatie in de wereld is er niet stabieler op geworden. Wat staat ons nog te wachten ?

De situatie tussen de VS en China lijkt verder uit de hand te lopen. Dit maakt de kans op een handels deal alleen maar kleiner. De hoop van beleggers is waarschijnlijk de president verkiezingen voor 3 November dit jaar. De hoop is een winst van Biden en de hoop is dan dat deze de relatie met China verbeterd. Ik geef dit een kleine kans. Ten eerste, Trump kan best winnen. Na de dramatische voorspellingen van de vorige verkiezingen kun je niet echt op voorspellingen vertrouwen. En al winnen de democraten, dan weet je nog niet wat Biden gaat doen. China is immers de grootste rivaal van de VS.

De sluimerende koude oorlog tussen Turkije (een NAVO partner) en Rusland gaat ook door. Nu op een derde front in het net opgelaaide conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan. Dit geeft risico.

Het conflict tussen India en China is nog niet opgelost. En we wachten ook nog eens op de tweede corona golf. Een vaccin gaat er denk ik wel komen, maar ik verwacht op zijn vroegst het effect hiervan in 2021.

Als je dit zo leest is de vlucht in goud en zilver helemaal niet zo vreemd.

Dus wat ga ik doen? Even door op het oude pad. Koopjes zoeken maar niet gokken. De beurs kan morgen opeens instorten als een conflict opeens alle beleggers in de stres, ziet schieten. Dan zijn stabiele beleggingen belangrijk. Maar als het kan lift ik wel mee op een stijgende beurs.

Eigenlijk is de zomer toch nog stiekem ouderwets saai.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.