En daar gaat de beurs

En daar gaat de beurs

En daar gaat de beurs

had ik het een paar dagen geleden er nog over. Dat de beurs zo weer omlaag kan gaan. Gisteren gebeurde dat.

Donderdag gingen de aandelen nog grof omhoog. Die van mij ook. Vooral goud en zilver. Een aandeel stak daaruit. Ik kocht hem via beursman.nl dus ik kan hem niet noemen. Maar het is altijd een slecht presterend aandeel geweest. Tot nu.

“Haha dan ga je mij zeker de schuld geven als het aandeel nog verder stijgt”

Het aandeel stond donderdag zo’n 58% in de winst vergeleken met mijn aankoop. Ik zocht het nieuws na, maar er was niets te vinden. Het aandeel leek mee te liften met andere goud aandelen. Vertwijfeld plaats ik een bericht in een groepsapp met andere beleggende vrienden. Moet ik verkopen ?

“Haha dan ga je mij zeker de schuld geven als het aandeel nog verder stijgt” zegt een van mijn vrienden. Maar de consensus is wel verkopen. En weer bijkopen op een lagere koers. En dat deed ik donderdag avond. Het bracht mijn jaarwinst tot boven de 5%.

Ik geef het een 90% kans dat we de komende drie weken een mondkapjes verplichting krijgen.

Vrijdag was het mis. Alles in de min. De angst kreeg de overmacht. Zonder echte reden. Tenminste zonder reden die donderdag al niet bestond. Het is wellicht het gevoel dat we nog niet van Corona af zijn. Ook in Nederland. Ik geef het een 90% kans dat we de komende drie weken een mondkapjes verplichting krijgen. Alle signalen wijzen daarop. Het is een patroon wat we eerder hebben gezien bij oa het vuurwerk verbod. Of bij de sluiting van scholen in de corona tijd. “De media voorbereiding”.

Dat werkt zo. Opeens komen er heel veel artikelen over een onderwerp. Vooral op de NOS. In elk nieuws bericht wordt er aandacht besteed aan dat onderwerp. Op de website staan minimaal twee artikelen. En dat dag in dag uit. Specialisten die het onderwerp bespreken. Onderzoeken in de bevolking voor draagkracht. Items met “Hoe doen andere landen het”. De overheid eerste reactie is “nee”. We gaan het niet doen. Om deze later alsnog uit te voeren. We zien dit nu met de mondkapjes plicht.

Maatregelen die vliegverkeer belemmeren kunnen we nu niet gebruiken.

En voor de overheid is dit een aantrekkelijke optie. Het kost ze niets. Geen economische impact, geen subsidie, etc.. Het grootste risico is op dit moment volgens mij vakantiegangers die terug komen en het niet testen van mensen die in aanraking zijn geweest met besmette mensen. Dat was precies wat in Februari het probleem gaf. Echter, we hebben nu net KLM gered. Maatregelen die vliegverkeer belemmeren kunnen we nu niet gebruiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.