Moeilijke tijden

Moeilijke tijden

Moeilijke tijden

Het is nog steeds erg moeilijk om de beurs te pijlen.

ING verlaagd bijvoorbeeld vandaag het advies voor Shell van 30 naar 16 euro. Aanvankelijk schoot het aandeel 1.5 % omhoog. Ook voorspellen alle experts al een hele tijd een correctie. Maar die lijkt niet echt te komen. Naar de harde daling van afgelopen donderdag zien we weer wat herstel.

En daarin zit een gevaar. Want als beleggers massaal denken dat de verlaging is begonnen gaat iedereen naar de verkoop knop. Dat kan door een onverwachte ontwikkeling komen.

En redenen hiervoor zijn er nog genoeg. Instabiliteit in de VS is er een van. Daarnaast een oplaaiend conflict tussen India en China en ook Noord Korea roert zijn staart. Hoe gaan de onderhandelingen in de EU uitpakken op het steun pakket? Wie gaat de verkiezing in de VS winnen in Oktober? Wat gaat olie doen? Gaan er bedrijven omvallen in de zomer? Allemaal vraagtekens.

Voor mij zijn dit saaie beleggings dagen. Ik ga voor strategie I en IV. De stijgingen zijn echter te miniem voor een strategie I aankoop. Of de waarde van die fondsen is al te hoog. En ik heb wel een beetje mijn strategie IV beleggingen. Voor mij is het aanhouden van cash het belangrijkste.

De schommelingen in de beurs, die zich gemiddeld nu vooral zijwaarts beweegt zorgt ook dat er geen goede aan en verkoop momenten zijn. Ja, de beurs kan nog verder omhoog (dus afwachten met verkopen). Ja, ik verwacht eerst een daling, met betere aankoop momenten (dus ook afwachten met kopen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.