In het groen!

In het groen!

In het groen!

Ondanks de vele schommelingen heb ik deze week in het groen afgesloten. Dat betekend, mijn totale winst is groter dan het verlies op mijn portefeuille.

Dat klinkt als erg technisch. Maar simpelweg betekend dit als ik mijn hele portefeuille nu verkoop ik meer geld heb dan ik erin heb gestopt. Dat is een sneller herstel dan verwacht.

Net als vele beleggers met mij dook ik hard in het rood in maart. De beurzen hebben zich echter snel hersteld. Ik kwam al verschillende keren in het groen om vervolgens toch weer weg te zakken. Dit komt vooral door het patroon wat ik eerder heb gemeld. Begin van de week omhoog, eind van de week omlaag. Dus vrijdag was ik mijn winst weer kwijt.

Het patroon waar ik eerder op terugviel, is vrijdag ook weer doorbroken.

Deze vrijdag is anders. De beurs sloot verder in de plus. Dat maakte voor mij drie dagen boven de nullijn.

Nu zien hoe dit vast te houden. Daar is absoluut geen garantie voor. De beurs is onvoorspelbaarder dan ooit. Het patroon waar ik eerder op terugviel, is vrijdag ook weer doorbroken.

Gaan de beurzen verder omhoog of gaan we nog een correctie krijgen. Het laatste is zeker mogelijk.

Dat maakt mij voorzichtig met nieuwe aankopen. Het is even het moment om de kat uit de boom te kijken. Gaan de beurzen verder omhoog of gaan we nog een correctie krijgen. Het laatste is zeker mogelijk.

De komende maand komen er een hoop cijfers en we gaan ook de traditionele dividend maand in. Dat betekent dat mijn winsten deze maand waarschijnlijk vooral dividend opbrengsten zijn. De cijfers zullen wellicht richting geven aan de beurs. We gaan het zien.

Interessante tijden…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.