Aankoop groep Geel: GB00B03MLX29

Aankoop groep Geel: GB00B03MLX29

Aankoop groep Geel: GB00B03MLX29

Shell duikelt vandaag omlaag. Tijd voor een aankoop

Aankoop
ROYAL DUTCH SHELLA 
ISIN: GB00B03MLX29
Categorie: Geel
Datum: 30-04-2020
Koers: 15,498

Ten eerste. Vreemde tijden. Het is erg moeilijk om te voorspellen welke kant de beurs opgaat. Ik zie legio voorspellingen van grote stijgers en harde dalers. Feit is dat niemand dit nog ooit heeft meegemaakt. Dus voorspellingen zijn vrijwel zinloos. Dat geeft beleggen kansen maar ook enorme risico’s

De grote beleggers wijzen allemaal op de zeepbel. Dat betekent dat de beurs nu te hoog staat en weer gaat instorten. Dat dit niet gebeurd is volgens hen omdat er een enorme aanwas is van particuliere beleggers die nu instappen (en dus inkopen). Dat stuwt de beurs.

Wat kan ik daarmee? Ten eerste inzetten op strategy I en IV. Met I maak ik korte sprints. Dus winstpakken voor een mogelijke crash. Met IV zet ik in op de hele lange termijn, dus maakt een daling niet zo uit. Verder spreid in mijn portefeuille. Ik heb bijvoorbeeld Flowtraders, goud en zilver die tegenwicht geven aan dalende beurzen.

Met twee beleggings-vrienden ben ik op zoek gegaan naar patronen. Een die duidelijk zichtbaar is, is de stijgende beurs aan de begin van de week (vaak dinsdag) en de dalende beurs aan het einde (vaak vrijdag). We zien dit vandaag op donderdag ook. Let wel, de beurs is gesloten morgen.

Met deze kennis kan ik koopjes jagen. Vandaag stap ik dus wat extra in Shell. Een half blok extra. Shell had (zoals verwacht) hele slechte cijfers en geeft een verlaging van de dividend aan. Dat laat de beurs schrikken en de koers daalde. Samen met het “einde van de week effect” ruim 10%. Een mooi moment om aan te kopen. Ik doe dit met een half blok om niet te veel risico te lopen. Maar ik heb Shell sowieso voor de lange termijn. De koers is historisch laag. En ik gok op een verbetering van de olieprijs in de komende maanden cq. jaren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.