Twee aankopen

Twee aankopen

Twee aankopen

Nadat de rush van de harde dalingen voorbij is is het een moment om te kijken welke fondsen grote klappen hebben gehad, en nog potentie hebben. Ik koop twee halve blokken bij.

Aankoop
ARCELORMITTAL
ISIN: LU1598757687
Categorie: Groen
Datum: 08-04-2020
Koers: 9.363

Arcelormital is hard getroffen door de daling in de handel. De huidige marktwaarde staat 43% onder mijn aankoop. Het is een van de hardst geraakte fondsen. Een half blok aankoop verlaagd dit naar 30%. Alle adviezen staat echter nog op kopen. Het gemiddelde doel is 16,76 euro. Ik moet nu verkopen op 14,55 om 5% winst te halen. Dit ligt dus absoluut nog in de verwachting. Dit wordt er wel een van lange adem. Ik zie geen snelle verbetering tot in ieder geval eind dit jaar.

Aankoop
ROYAL DUTCH SHELLA
ISIN: GB00B03MLX29
Categorie: Geel
Datum: 08-04-2020
Koers: 17.068

Shell is hard getroffen door Corona, maar wellicht harder getroffen door de lage olie prijs door de zgn olie oorlog. Dit is een power play tussen de VS, Rusland en Opec. Ze proberen elkaar uit de markt te prijzen door het verlagen van de prijs. Dit is geen langetermijnstrategie. Wat je al ziet, is dat bedrijven olie opkopen en opslaan om het later voor een hogere prijs te verkopen. Dat gaat gebeuren en de olie prijs heeft ook al een beweging naar boven gemaakt. Ook is er Shell verkocht door de speculatie dat er geen dividend komt dit jaar. Dat maakt mij niet zo heel veel uit.

Shell is ook een stabiel bedrijf met een goede toekomst. Het aandeel prijs heeft eigenlijk altijd stabiel gelegen. Dus de huidige prijs is goed. Ook de analyses zijn positief. Ik vermoed dat het aandeel uiteindelijk wel weer richting de 25 euro gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.