Corona dag 5

Corona dag 5

Corona dag 5

De vijfde dag sinds de eerste gemelde corona besmetting in Nederland.

Het RIVM kwam vandaag met het volgende rapport:

“Als je in een risicogebied bent geweest en je voelt je ziek ga dan thuis uitzieken en probeer zo min mogelijk contact te hebben met andere mensen”, laat een woordvoerder van het RIVM weten. “Verreweg de meeste mensen zullen vanzelf opknappen en hoeven daarom niet de dokter te bellen.” Alleen als de klachten verergeren, waarbij er koorts gemeten wordt boven de 38 graden in combinatie met hoesten en of kortademigheid is het belangrijk om een arts te bellen. Landen die op dit moment als risicoland te boek staan zijn China, Zuid-Korea, Iran, het noorden van Italië en een deel van Japan. Het niet melden van corona-achtige gevallen kan betekenen dat er besmettingen ongeregistreerd voorbij zullen gaan. Het RIVM laat weten dat dit geen probleem.

Een vreemde uitspraak. Ten eerste wordt er vastgehouden aan de risico gebieden terwijl de patiënt in het ziekenhuis in Gorinchem sinds de 21e ziek was en niet in een risico gebied is geweest.

Het gevolg gaat twee ledig zijn. Het aantal patiënten blijft kunstmatig laag. Immers er vindt geen registratie plaats. Wellicht wil men de paniek voorkomen voor de markt die ik in mijn vorige post voorspelde.

Echter, als je niet test gaat het niet zo zijn dat er geen zieken zijn. Werkgevers gaan, of heel veel zieken zien, of mensen preventief thuis laten. Immers er is geen betrouwbare informatie meer of iemand Corona heeft. Ik denk dat die impact heel groot gaat zijn.

Het aantal patiënten neemt in Nederland op dit moment toe met gemiddeld 100% per dag. Herinner je China nog ? Daar lag dat percentage veel lager. Echter de overheid was actief bezig met het onder controle houden van de ziekte. Dit gebeurt niet meer in Nederland. Lees eens dit artikel op Volkskrant van 23 februari (vorige week zondag). Italie was laat met het detecteren van besmettingen en nam drastische maatregelen. De 23e hadden ze 150 patiënten. Nu zitten ze op 1600. Als de verspreiding in de zelfde mate als in Nederland had plaats gevonden (100% per dag), dan waren er nu 38.400 mensen besmet geweest.

Blijf nog maar even weg van Nederlandse aandelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.