Verkoop groep oranje: NL0010273215

Verkoop groep oranje: NL0010273215

Verkoop groep oranje: NL0010273215

Het was een hele afweging maar toch verkocht. ASML.

Verkoop
ASML HOLDING
ISIN: NL0010273215
Categorie: Oranje
Datum: 21-02-2020
Koers:  182,900
Gerealiseerde winst: 9.254 %

Ik kocht ASML aan in december vorig jaar. Het doel was om het langer vast te houden. Dit was nog voor het corona virus.

Waar ik eerst er vertrouwen in had dat dit onder controle kwam, lijkt nu het virus op te duiken op plaatsen die geen link hebben met China. Dat is zorgelijk. Ik denk dat de effecten van het virus nog meevallen. Het lijkt een stevige griep en het dodental ligt daar ook in de buurt. De economische gevolgen en vooral de gevolgen op de beurs geven mij meer zorgen.

We hebben de afgelopen week een aantal paniek reacties gezien. Opeens gaat de koers onderuit om wel weer terug te komen. Verkopers zitten met hun vinger boven de verkoop knop.

Ook zitten chip aandelen bijna aan hun top van de koers. Bovendien door de impact op de productie in China wordt ASML geraakt. Ookal verkopen ze niets aan China, ze verkopen wel aan Amerikaanse bedrijven die in China produceren. Dat gaat een impact hebben.

Het is goed mogelijk dat ASML nog een stukje doorstijgt. Maar ik moet een afweging maken. Ga ik dat risico nemen of nu een mooie winst pakken.

Ik besloot voor dat laatste.

Dat geld overigens ook voor Arcomital. Echter die staat nog op verlies. Ik houd deze dan ook nog even vast.

Door de velen verkopen van de afgelopen maand heb ik een behoorlijke oorlogskas opgebouwd. Ik ga zo maar eens kijken welke fondsen interessant worden in een fluctuerende markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.