Paniek!

Paniek!

Grote paniek op de beurs vandaag. Alles in het rood.

Ook mijn portefeuille is getroffen. Ik sta gemiddeld 5% in de min. Niet echt iets waar je blij van wordt. En ik denk dat we nog verdere dalingen gaan zien. Morgen is het vrijdag en ik denk niet dat iemand het weekend wil in gaan met het risico op slechter nieuws terwijl de beurzen dicht zijn.

Wat opvalt is dat alles in de min staat. Ook veilige havens zoals goud en zilver. Er is paniek, iedereen drukt op de verkoop knop.

Keep it calm

Dat ben ik niet van plan te doen.

Als ik nu verkoop pak ik mijn verlies. Ik heb de zekerheid dat het niet nog slechter gaat maar ik ben die 5% kwijt. Die krijg ik niet meer terug.

Terwijl je er vanuit kan gaan dat de beurzen uiteindelijk weer omhoog gaan. Corona gaat voorbij, de industrie past zicht aan, en we gaan weer stijgende beurzen zien. Het verlies is namelijk paniek, geen feitelijke slecht lopende bedrijven.

En mocht het virus zo slecht uitpakken dat er geen herstel mogelijk is ? Nou, dan maakt je belegging ook niet meer uit 😉

Keep it cool.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.