Wekelijks beleggings-rondje

Wekelijks beleggings-rondje

Wekelijks beleggings-rondje

Elke week ga ik door mijn beleggingen. Wat doe ik dan precies ?

Ten eerste. Ik heb al mijn beleggingen in mijn eigen software. Dit is een webapplicatie die StockAdmin heet. Het bevat mijn portefeuille, strategie, winst en verlies en mijn technische analyse. Het is belangrijk dat deze software de laatste informatie heeft over mijn aandelen. Dus de exacte kosten en opbrengsten (zoals dividend). Ik haal dit van mijn broker. In dit geval DeGiro. Op de DeGiro website kan ik transacties en de rekening downloaden in .csv formaat. Daar begin ik dus.

Export vanuit DeGiro

Deze CSV bestanden importeer ik in mijn eigen software. Hiermee breng ik mijn administratie up to date. Het voert ook wat conversies uit vanuit vreemde valuta. DeGiro geeft namelijk niet altijd het bedrag in Euro’s weer. Dus een zgn. api call naar een conversie website haalt de laatste wisselkoers op en vertaald de bedragen in Euro’s.

Import in StockAdmin

En done… De transacties zijn nu beschikbaar in mijn applicatie.

Nu ga ik over al mijn aandelen. En ik bekijk voor al de strategie 2 en 3 aandelen. Mijn software haalt de huidige verkoopprijs op, zet deze af tegen mijn totale kosten en suggereert een verkoopprijs. Ook geeft het de technische analyse. Hier bijvoorbeeld de aankoop van vorige week.

We zien de kosten, de transactie en het technische advies (neutraal). We zien dat dit aandeel volgvens de huidige prijs nu op 1.108% winst staat. Volgens strategie drie heb ik een doel winst van 20%. Dat betekent dat ik voor de huidige kosten een verkoopprijs van 399,54 moet instellen. Kosten worden hierin meegenomen. Ik kan nu als ik wil op DeGiro een limiet verkoop inzetten voor deze prijs. Dat doe ik niet omdat ik nog niet weet of 20% een goed doel is.

De verkoopprijs kan veranderen. Misschien komen er kosten voor dit aandeel, of wordt dividend uitbetaald. Dat veranderd het investerings- bedrag en natuurlijk het verkoop doel. Daarom loop ik dit elke week na.

Indien ik budget over heb, of tips heb gezien voor aankopen is nu het moment om deze na te lopen. Dat doe ik vanaf dezelfde website. Doormidden van een API kan ik informatie over aandelen en ETF’s ophalen. Zowel voor aandelen die ik bezit of niet bezit. Hier bijvoorbeeld Ahold

Een hele winst reeks. En dividend in augustus. Eventueel zet ik nu verkoop orders uit. Hiervoor gebruik ik ook limiet orders. Als een interessant aandelen dan zakt, koop ik automatisch aan voor een mooie prijs. Ik kijk ook mijn al uitgezette aankopen na van vorige week. Behoud ik deze? Pas ik de prijs aan? Of moet ik de order misschien stopzetten?

Mijn aandelen overzicht laat de huidige totale winst of verlies zien van mijn huidige portefeuille. Goed om eens na te kijken en eventueel afscheid te nemen van bepaalde posities. De gerealiseerde winst is dividend en verkopen. De ongerealiseerde winst is gebaseerd op mijn huidige investering en de huidige verkoopprijs.

En dat is het. Dit kost me ongeveer 10 – 15 minuten per week. En mijn aankopen en verkopen kunnen er weer een week tegen.

Natuurlijk maak ik ook wel eens aanpassingen door de week. Maar een algemeen onderhouds-rondje raadt ik zeker aan om wekelijks te doen.

2 reacties

Dividendbelegger Geplaatst op8:15 am - jan 25, 2020

Hoi,

leuk om je site zo te bekijken en je transacties te volgen.

Wat ik wel een beetje mis (of niet goed gekeken) is een totaal overzicht van je portefeuille.

Maar blijf actief en succes met beleggen!

gr

Dividendbelegger

http://dividendportfolio.nl

    belegging blog Geplaatst op9:02 am - jan 25, 2020

    Hi. Dank je wel voor je reactie. Klik “Mijn portefeuille” boven in en je krijgt mijn beleggingen per categorie. Ik heb inderdaad nog geen totaal overzicht. Dat lijkt mij een goed idee en ik zal dit zeker later toevoegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.