Verkoop groep Lime: IE00B1XNHC34

Verkoop groep Lime: IE00B1XNHC34

Verkoop groep Lime: IE00B1XNHC34

De eerste verkoop van het jaar. Een ETF met een mooie winst.

Verkoop
ISHARES GLOBAL CLEAN ENERGY UCITS ET
ISIN: IE00B1XNHC34
Categorie: Lime
Datum: 16-01-2020
Koers:  6,371
Gerealiseerde winst: 13.213 %

Aangekocht in November, en komt daarom in de buurt van de drie maanden. Ik heb deze echter wat langer aangehouden omdat de winst mooi opliep. Vandaag piekt hij were (net als veel aandelen) en komt het moment om winst te pakken.

De winst zit niet alleen in de koers maar ook een dividend in November.

Vandaag gaan alle koersen omhoog door de handels deal. Hoe goed die deal is, zijn beleggers over verdeeld. Maar vandaag is er de waan en gaan alle koersen omhoog. Zulke pieken houden nooit lang aan. Morgen zijn we het vergeten.

Ook staat de olieprijs onder druk. Zo zou de productie van niet-Opec landen hoger zijn dan de vraag. De koers van Groene aandelen, zoals deze, is vaak gekoppeld aan de olie. Een dure olie maakt groene energie namelijk een goed alternatief.

Ook mijn technische analyse geeft een verkoop signaal op dit aandeel. Dus ik pak een mooie winst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.