Storm

Storm

Naast een echte storm dit weekend is de verwachte storm op de beurs ook los gegaan. De stijgende lijn van de AEX lijkt doorbroken.

De AEX heeft een mooi stijgende lijn laten zien sinds januari. Nu lijkt hier een eind aan. Vorige week sloot de koers onder de koers van 11 Februari (1 maand geleden). De kans op een crisis lijkt groter, en deze week hebben we nog een hoop rotzooi te verwachten.

In mijn ogen hangt alles af van de stemming dinsdag.

Ten eerste de Brexit. Deze week wordt het menens. In mijn ogen hangt alles af van de stemming dinsdag. Als May de stemming verliest is de kans op een gecontroleerde Brexit van de baan. We krijgen dan een harde Brexit, een uitgestelde Brexit, geen Brexit of alsnog een oplossing voor de deadline. De schade is dan echter al aangericht. Bedrijven waarmee ik werk zien 12 Maart als een kritiek moment. Loopt het slecht af stoppen ze met exporteren totdat er duidelijkheid is over regels. Dat is slecht voor de hele EU.

Ook krijgen we nog een FED beslissing deze week. Wat gaat dat worden ? Gaan we de economie weer stimuleren ?

De AEX ging vanochtend weer wat omhoog. In mijn ogen komt dit voornamelijk door de olie prijs. Saudi Arabia gaat de productie verder beperken. Dat is op zich geen goed signaal, want het geeft aan dat ze geen verhoogde vraag naar olie verwachten.

De goud en zilver prijzen schieten weer omhoog. Dit gaat denk ik nog wel even aanhouden. Het is verleidelijk om bij te kopen, maar ik wacht hier toch nog even mee. Mijn portefeuille hangt al erg op grondstoffen. En ook ik wil even de richting van de beurzen verder afwachten.

We krijgen een stormachtige week….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.