Verkoop groep Cyaan: IE00B8GKDB10

Verkoop groep Cyaan: IE00B8GKDB10

Verkoop groep Cyaan: IE00B8GKDB10

En dan mijn tweede verkoop van vandaag. Een mooie en hoger dan verwachte winst. Dit omdat de koers vanochtend piekte boven mijn limiet verkoop order.

Verkoop
VANGUARD FTSE HDY
ISIN: IE00B0M62Y33
Categorie: Cyaan
Datum: 25-02-2019
Koers: 48.265
Gerealiseerde winst: 5.41% + dividend = 6.07 %

Ook een mooie winst dus. Zeker met het eerder ontvangen dividend. Zoals gezegd in mijn eerdere artikel verwacht ik wat vuurwerk op de beurs in maart. Koersen bereiden zich voor. Dus het is nu een mooi moment voor winst pakkingen.

Dat betekent dat ik in maart ga kopen op een verwacht dieptepunt.

In maart zijn er twee issues. De Brexit die zich maar blijft voortslepen. De kans op succes wordt steeds kleiner. En de handelsoorlog die op pauze staat tot maart. Afhankelijk wat er gebeurt, gaat de beurs reageren. Lost alles op dan gaan ze omhoog. Dat is jammer voor mij dat ik verkocht heb. Aan de andere kant gaan mijn olieaandelen dan waarschijnlijk profiteren.

Gaat het slecht dan gaat de koers omlaag. Ik wacht af en koop als ik denk dat er een diepte punt wordt gevormd.

Of we gaan eerst stres zien met dalende koersen en vervolgens komt er een oplossing met herstel. Dat is voor mij het meest aannemelijke scenario. Dat betekent dat ik in maart ga kopen op een verwacht dieptepunt.

En bijkopen is zinvol want mijn portefeuille wordt kleiner en kleiner. En op kleine portefeuilles maak ik geen winst ;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.