Er zijn van die dagen…

Er zijn van die dagen…

Er zijn van die dagen…

…dat het leuk is om bij je broker in te loggen. Vandaag is zo’n dag voor mij. En dat komt allemaal door de olie.

Deze staat op het moment van mijn schrijven namelijk op 3% winst. Daarmee heb ik mijn achterstand ingelopen naar 7%. Aangezien ik het verlies op olie al lang heb goedgemaakt met andere fondsen is het pure (maar ongerealiseerde) winst voor mij.

He, ik heb vandaag ruim 100 euro op de beurs verdiend

Toch geeft het een lekker gevoel om het weekend binnen te gaan met een gevoel van, “He, ik heb vandaag ruim 100 euro op de beurs verdiend”. Wat overigens niet alleen van de olie komt, daarover later meer.

Het is even zoeken om te zien waar deze stijging vandaan komt. Oorzaak ligt voornamelijk bij Saoedi Arabië wat de productie behoorlijk terug schroeft. Maar spanningen met Venezuela en Iran tellen ook mee.

Ook de goudprijs doet het goed. En de dax steeg zelfs. Zoals ik eerder aangaf wil ik deze wellicht goedkoop verkopen. Maar ik wacht het moment nog wel even af. Ik verwacht niet snel een grote daling. De kans op een shutdown is even voorbij, de Brexit onderhandelingen zullen geen negatief nieuws brengen tot in maart en de handelsoorlog lijkt twee maanden uitgesteld. We zitten dus nu even in het oog van de storm. En blijkbaar willen beleggers dan kopen. Prima toch?

En met deze temperaturen buiten als kers op de taart gaan we met een goed gevoel het weekend in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.