Broker vergelijkingssite

Broker vergelijkingssite

Broker vergelijkingssite

Soms kom je iets tegen, en denk je, had ik dat maar eerder gezien. Zo kwam ik vandaag op de website beleggingsmatch

ABN AMRO rekent 464 euro en Alex 578 euro.  Daar gaat je duur verdiende winst op de beurs. 

Deze website maakt het mogelijk om verschillende brokers te vergelijken. Wat zijn de kosten, de wensen etc. Toch maar eens ingevuld. Want ik koos dan wel voor DEGIRO , maar is dat de beste keuze ?

De website werkt eenvoudig. Geef je budget in en dan krijg je wat opties waaruit je moet kiezen. Ik koos voor aandelenbelegger. Nu beleg ik niet veel in aandelen, maar dat was wel de categorie waar ETF’s onder vallen. Onder mijn profiel koos ik voor Actief. Nu handel ik niet elke week, maar zeker meer dan elk kwartaal. Een actiever profiel geeft meer transactiekosten dus het geeft me een wat beter beeld. Alle andere opties heb ik op ” geen voorkeur”  gelaten. Het maakt mij niet veel uit. En ik zag dat het invullen soms vreemde resultaten geeft. Als ik bijvoorbeeld kies voor 1 – 10 beurzen (wat wel bij mij past), komt DEGIRO , binck bank en wat anderen niet naar boven omdat je daar in meer beurzen kan beleggen. Hieronder mijn resultaat 🙂

Mijn vergelijking, alle online brokers plus de ING

Mijn keuze om van de ING naar DEGIRO te gaan was dus goed. Kosten zijn lager en de voorwaarden vergelijkbaar. De kosten bij de ING vallen mij nog mee. Ik had ze hoger ingeschat. Maar zoals eerder aangegeven vond ik de kosten bij ING vrij onduidelijk. Dus zo’n vergelijkingssite is wel makkelijk. Schrikken wel van sommige andere kosten. ABN AMRO rekent 464 euro en Alex 578 euro. Dat is meer dan een gemiddelde jaarwinst. Daar gaat je duur verdiende winst op de beurs. 

Nu moet je de kosten wel met een korreltje zout nemen. Ze zijn namelijk erg afhankelijk in waarin je belegd en hoeveel transacties je doet. Ik vermoed dat mijn kosten onder die 142 euro zitten van DEGIRO. Simpelweg omdat ik minder transacties doe dan waarmee ze rekenen. Ook maak ik veel gebruik van de kernselectie (transactie kosten vrij). Toch geeft het een mooie vergelijking tussen verschillende brokers. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.