Verkoop strategie

Verkoop strategie

Nog zoekende wat mijn beste verkoop en belegging strategie is gebruik ik er op dit moment vier.Ik heb dus per aandeel een uit vier strategieën. Vier is best veel voor mijn budget. Maar ik wil dit jaar gebruiken om te zien welke het beste voor mij werkt. 

Ja, als je zelf strategieën bedenkt mag je ze ook coole namen geven, of niet? 

Strategie I. De sprinkhaan

Ja, als je zelf strategieën bedenkt mag je ze ook coole namen geven, of niet? Deze strategie wordt gebruik voor een aantal fondsen waar ik zelf een technische analyse voor aan het ontwerpen ben. Dat is best een heel ding, maar zoals eerder gezegd, internet is dark and full of wonders. En als je even googled vindt je allerlei ingewikkelde berekeningen die stap voor stap worden uitgelegd. Nu ben ik ook web ontwikkelaar dus ik kan de website de berekeningen laten maken en zo een advies uitbrengen. Dit vraagt behoorlijke historische informatie die ik niet altijd heb. Behalve voor de AEX.  In deze strategie koop ik als de koers in een dal zit en verkoop ik als hij over de piek is. De verschillen zijn klein. Vaak zo’n 2 – 3 %. Maar door het truukje een paar keer te herhalen maak je wel meer winst. In ieder geval meer dan wanneer je eenmalig inkoopt en dan na een jaar verkoopt. Je maakt namelijk gebruik van de kleine fluctuaties in de koers. De truuk is dus wel het juiste moment uitkiezen. En dat is oefenen.
Strategie:
Koop als:
– De koers een bodem bereikt en een stijging wordt verwacht.
– De koers lager is dan de laatste aankoop na een verkoop
(Dus als ik koop bij 100 euro, en ik krijg een nieuwe boden van 90 euro, dan koop ik bij. Is de nieuwe bodem 110, dan niet. Als ik heb verkocht koop ik weer bij de eerste bodem).
Verkoop als
– De koers topt. Dus een tijdelijk hoogtepunt bereikt en een daling wordt verwacht.
– De koers hoger is dan de aankoop prijs van de laatste aankoop.

Strategie II. De eekhoorn.

Dus bij deze strategie maak ik kleine en korte sprinten. Als ik 5% winst heb behaal verkoop ik. Doel is dat om een aantal keer te herhalen. 
Koop als:
– De koers laag is en een snelle, stevige groei wordt verwacht binnen een maand
Verkoop als:
-Het aandeel 5% winst haalt inclusief kosten

Strategie III. De beer.

In deze strategie gaan de aan en verkopen in winterslaap. Ik koop en verkoop op een mogelijk piek na plus / minus een jaar. Ik negeer korte pieken en dalen, laat het lekker stijgen en als ik denk dat er niet veel meer uitgehaald kan worden verkoop ik. Duur is dan ongeveer 1 a 2 jaar.
Koop als:
– De waarde is ondergewaardeerd. 
– Als een aandeel in strategie II na drie maanden nog niet zijn 5% winst heeft gehaald behandel ik hem als een strategie III.
Verkoop als:
– Er een ruime winst is (10% +)
– Er geen verdere verhogingen in een periode van een paar maanden wordt verwacht.

Melken die dividend koe!.

Strategie IV. De koe

Melken die dividend koe!. Dit zijn posities die ik voornamelijk om de dividend heb. Stijgingen zijn klein maar er is toch elk jaar (of een paar keer per jaar) een stukje winst uitkering. Een mooie vervanging voor rente. Want omdat ik de aandelen aanhoudt, maakt de waarde niet zoveel uit. Ik krijg toch opbrengst.
Koop als:
– Het aandeel dividend uitkeert
– De waarde laag is (ondergewaardeerd)
Verkoop als:
– Ik er vanaf wil (bijvoorbeeld om geld vrij te maken)
– Het pakket op winst staat zonder de dividend mee te berekenen.

3 reacties

Verkoop groep Rood: NL0009272749 | Belegging Blog Geplaatst op2:31 pm - jan 3, 2019

[…] nu de reden. Bij deze aankoop hanteer ik de sprinkhaan strategie (zie https://www.beleggingblog.nl/2018/11/verkoop-strategie/).Ik koop en verkoop snel. Doel is on telkens laag te kopen en hoog te verkopen. Ik maak kleine […]

Aankoop groep Groen: NL0000352565 (Update: 1) | Belegging Blog Geplaatst op3:31 pm - jan 3, 2019

[…] Een aandeel, iets wat wel een beetje een uitzondering is in mijn portefeuille. Fugro is een toeleverancier en zit oa ook in olie industrie. Het is een gezond bedrijf wat op dit moment erg ondergewaardeerd is (bijna de laagste koers in 5 jaar). Daarom zie ik een mogelijk mooi rendement, maar wel op tijd. Ik houdt deze dan voorlopig in mijn strategie II of III. […]

Grote schoonmaak | Belegging Blog Geplaatst op9:50 am - dec 9, 2019

[…] laatste de balans van mijn strategieën. Ik wil een mooie balans vinden tussen lang termijns beleggingen (strategie III en IV), en korte […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.