Verkiezingen VS (2 update)

Verkiezingen VS (2 update)

Dus… gisteren waren verkiezingen in de VS. Wat zal het effect zijn op aandelen ? Goede vraag en eerlijk gezegd geen idee.

Internet is dark and full of wonders, en op dit moment full of different stories. Je kunt geen beurs website openen zonder een andere opinie te vinden. Wat als de democraten winnen, wat als ze verliezen,… het resultaat is nog steeds .. hetzelfde

Trump is de wild-card in elke voorspelling

De reden voor deze onduidelijkheid ligt volgens mij bij Trump. Hij is de wild-card in elke voorspelling. Als hij besluit vanmiddag om een tweet de wereld in te sturen dan kan de beurs meteen omslaan. Ook, juist door Trump zijn er diverse aannames gemaakt die wel dan wel niet waar kunnen zijn. Zo wordt gezegd dat de olie prijs laag is gehouden voor de verkiezingen. Als dat zo is, dan zal de prijs nu omhoog gaan. Als dat niet zo is dan gaat de prijs omlaag.

Ook is het de vraag wat de Democraten gaan doen met hun winst. Gaan ze iets doen aan Trumps handels oorlog ? Gaan ze zijn belasting politiek aanpakken ? Wie profiteert hier het meest van ?

Er blijft niets over en rustig af te wachten. De ochtend verliep in ieder geval goed op de beurs en ook met mijn portefeuille. Het echte resultaat gaan we pas vanmiddag zien als de Amerikaanse beurs opengaat.

Update 11:50

Rtl-Z doet een poging om de effecten samen te vatten. Je vindt dat hier: https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4477031/trump-midterm-democratische-partij-handelsoorlogen-economische. Overigens geeft het niet erg veel meer duidelijkheid. Behalve dat de Democraten het Trump vooral gaan moeilijk maken op binnenland beleid. Dat lijkt mij ook een logische strategie. De uitslag van de verkiezingen laat een gemengd beeld zien. De republikeinen winnen de Senaat, de Democraten het Huis. Dat eerste laat zien dat Trump ondanks alle kritiek in het eigen land nog een hele grote steun heeft. Doel een van de Democraten is om dat waarschijnlijk te gaan ondermijnen. De praktijk moet uit sluiten hoever ze gaan. In een milde variant gaan ze mee met de plannen waar ze zich ook wel in kunnen vinden. In een sterke variant beginnen ze met een afzettings-procedure tegen Trump.

Rtl-Z bevestigd overigens mijn vermoeden dat we het echte resultaat op de beurs vanmiddag gaan zien als de Amerikaanse beurzen open gaan.

Update 14:30

Wat zei ik ook al weer over de olie prijs ?

Zo wordt gezegd dat de olie prijs laag is gehouden voor de verkiezingen. Als dat zo is, dan zal de prijs nu omhoog gaan.

Ikzelf eerder vandaag

Dank je wel :). Je weet het nooit maar olie staat op winst vandaag (+1,65%), terwijl alle nieuws artikelen deze morgen nog een daling voorspelde. Nu lijkt de OPEC toch aan een vermindering van productie te willen werken (https://www.marketwatch.com/story/oil-prices-improve-from-multimonth-lows-as-weekend-opec-meeting-looms-2018-11-07)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.