Het jaar is van start

Het jaar is van start

Het jaar is van start

De eerste twee weken van het jaar zitten erop. En met mij meer beleggers halen opgelucht adem dat die best wel oke is verlopen.

Nu maakt een zwaluw nog geen zomer. En zoals ik vorige week aangaf hebben we heel wat potentiële beren op de weg. Maar soms is het ook wel genieten om weer groene nummers te zien.

Ik deed die jaar maar liefst vijf transacties.

Ten eerste verkocht ik Aalberts en NXP. En dat deed ik omdat ze hun doel hadden bereikt. NXP zat er zelfs ver overheen. En dat was een mooi moment om de 10% winst te pakken en afscheid te nemen. De opbrengst is een mooie compensatie voor de jaarlijkse kosten die we normaal in januari krijgen van de brokers.

Het brengt mijn jaarwinst op 0.46%. Een mooie start

Ik deed drie aankopen. Twee zijn uitbreidingen van Gas fondsen. Zoals vorige week beschreven staan deze nu erg laag. Dit komt door de milde winter. Maar er is echt nog een risico voor stijging. Dat kan dit jaar nog zijn, maar ook volgend jaar. Ik neem dus een gok door in een dip bij te kopen. Maar ik geef het toch een goede kans. Zoniet dan zullen al mijn andere fondsen het beter doen en heb ik voldoende compensatie.

Verder kocht ik Albemarle. En dit is een bedrijf wat o.a. Lithium delft. Lithium is een belangrijk onderdeel van batterijen. En worden o.a. in elektrische auto’s gebruikt. De vraag naar Lithium is heel hoog. Dit komt vooral door de beperkte beschikbaarheid en de moeilijkheden met delven. Lithium wordt om die reden ook het witte goud genoemd.

Ik verwacht dat de vraag voor Lithium dus verder zal stijgen. En het aandeel staat nu al op +6%. Ik zie dit aandeel in Strategie III. Dus ik ga deze hopelijk verzilveren binnen een jaar. Dit omdat blijvende schaarste en in mijn ogen uiteindelijk gaat leiden tot het ontwikkelen van batterijen die andere materialen gebruiken.

Al jaren is men op zoek naar een efficiënte batterij die heel lang mee gaat. Het is een soort heilige graal omdat de toepassing eindeloos is. Van mobiel, tot laptop tot auto, tot opslag van energie van je zonnepanelen in je huis. Het is vergelijkbaar met de zoektocht naar een witte LED in de jaren 80 en 90. En die doorbraak kwam er.

Maar voor nu is het een mooie investering.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.