Lente op de beurs

Lente op de beurs

Lente op de beurs

Gelukkig, de koersen lijken eindelijk weer in een stijgende lijn te zitten. Het lijkt wel lente. Maar is het slim om op de lente te hopen voor de winter?

Kijkend naar de koers van de AEX denk ik dat we door het dal zijn. In het begin van de maand was de stijging onzeker. Inmiddels is de trend van steeds lagere pieken en dalen doorbroken en zijn we zelfs de 700 punten grens door. De trend van de AEX staat op +2.

Je ziet dit vaken aan het begin vaan een crisis. Eerst een tijd harde dalingen, dan afvlakking, en dan terwijl de crisis nog bezig is een stijging. Veel beleggers willen niet te laat zijn met instappen. Dat je over 5 jaar op een verjaardag kan zeggen: “Ik stapte in op het laagste punt in 2022”. En laten we eerlijk zijn, dat willen we allemaal 😉

Ik ben toch voorzichtig. De afgelopen weken deed ik wat voorzichtige aan en verkopen. En nu de koersen stijgen zet ik dit door.

Ik ben voorzichtig omdat dit optimisme best kan omslaan. De komende zes maanden gaan bedrijven met cijfers komen die de impact van de hoge inflatie laten zien. Ook is het nog geen winter. We hebben een mooie warme herfst gehad, maar een koude winter met gas tekorten is nog steeds mogelijk.

Het optimisme nu is gebaseerd op de afgeremde inflatiecijfers in de VS. Maar dat kan omslaan. Bovendien wordt inflatie altijd vergeleken met de stand precies een jaar geleden. In de herfst van vorig jaar was de inflatie al hoog, dus dat dempt vreemd genoeg de stijging dit jaar. Maar het is niet zo dat nu alles goedkoper is geworden. De prijzen zijn enkel wat minder sterk gestegen.

Dus ik ben voorzichtig. Maar ook blij dat ik weer groene cijfers zie in mijn beleggingsapp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.