Hebben we de bodem bereikt?

Hebben we de bodem bereikt?

Hebben we de bodem bereikt?

Veel hoopvolle meldingen deze week. We hebben de bodem bereikt. Hebben we dat ook? Hier mijn opinie.

Als je technisch naar de koers van de AEX kijkt zie je inderdaad hoopvolle signalen. De trend laat een vertraging van de daling zien. Vorige week hadden we nog een harde -3. Nu zien we een DS.

Bron: stockadmin.nl

Wat we zien is een terugval van -3 naar -2. De DS houdt in dat we een vertraging van de dalende lijn zien. Dus simpel gezegd nog geen bodem. Daar moet ik wel een kanttekening bij maken. Want een trend analyse loopt altijd een paar dagen achter.

De oorzaak voor de vertraging komt in mijn ogen voornamelijk omdat we de bodem van juli hebben bereikt.

Bron: stockadmin.nl

Wat je vaak ziet, is dat mensen bij zo’n bodem dat mensen verwachten een bodem is bereikt. En de koers stijgt dan omdat veel mensen instappen.

In mijn ogen is dit waarschijnlijk een tijdelijke vertraging. Ik verwacht dat we verder gaan dalen. Zeker omdat de vooruitzichten niet goed zijn.

Dalenden beursen kunnen soms echt demotiverend werken. Maar weet dat het altijd ooit weer omhoog gaat. Ik handhaaf mijn strategie. Aankopen in stabiele fondsen met een hoog dividend.

Ik blijf weg bij bedrijven die hard kunnen worden geraakt door de huidige problemen. Dus hoge energie kosten, afhankelijk van goedkope arbeid en bedrijven die hard geraakt worden door de inflatie.

Ik blijf dus defensief en ik behoudt wat geld voor de dip die echt ooit gaat komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.