Winter has arrived

Winter has arrived

Winter has arrived

Een zomer zagen we het aankomen, en nu is het begonnen. De winter. Niet alleen is de kou terug, de beurzen schieten omlaag.

Je hoort vaak dat beurzen achterlopen. Als het slecht gaat met de economie dan zie je beurzen het nog goed doen. Of andersom.

Ik denk dat ze voorlopen. Beleggers zijn niet gek. Ze zien problemen ook wel aankomen, en reageren hierop. Het is echter niet altijd direct zichtbaar. Maar deze keer wel. Kijk naar de AEX-koers de afgelopen drie maanden.

Die piek lag rond begin augustus, en daarna is het omlaag. Deze week ging het harder. Het gevoel dat de problemen nog ergens in de toekomst liggen beginnen te vervagen. Het is weer koud en daarmee de realisatie. De verwarming moet aan, we hebben gas nodig, dat is onbetaalbaar.

En met de laatste inkopers en ontkenners weg gaan we verdere dalingen zien. De afgelopen week was al dramatisch, ik denk dat er meer gaat komen. Zeker in Nederland, wat vrij laat is met maatregelen.

Het is nu rustig blijven zitten, zoeken naar koopjes en vooral niet in paniek raken. Het komt allemaal wel weer goed met de koersen.

En voor signalen hiervoor kijk ik naar de AEX. De trend is nu -2. Dat kan best nog -3 of -4 worden. Maar op bepaalde momenten gaan we stapjes terug zien. Een DS geeft aan dat de kracht uit de daling is. Sluiten we de week af met een +1 dan komen er betere tijden aan. Dat is het moment om in te stappen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.