Waarom ik Twitter bijkocht

Waarom ik Twitter bijkocht

Waarom ik Twitter bijkocht

Deze week kocht ik een half blok twitter bij. Dit is waarom.

De soap rond Twitter en Musk. En de koers ging goed onderuit. Waar ik eerder nog vrij zeker was van een stukje winst, heb ik dat nu minder. En wel hierom.

Bij het originele bod heb je een gegarandeerde verkoopprijs die winst brengt, of de verkoop gaat niet door. Dat is ook geen probleem, want de koers komt wel weer op niveau. Maar nu lijkt Musk te gaan voor een prijs verlaging van zijn bod. Dat is problematisch, want het kan zijn dat ik mijn aandelen met verlies moet verkopen.

Dus kocht ik een half blok bij. Dit deed ik door een limiet order te plaatsen met een doel behoorlijk onder de huidige koers. Er is namelijk geen manier dat ik snel genoeg kan reageren op slecht nieuws. Maar nu doet de beurs dit voor me. Komt er slecht nieuws en zakt de koers, dan koop ik automatisch bij. Dit gebeurde een paar dagen geleden.

Hiermee heb ik mijn gemiddelde aankoopprijs verlaagd, en daarmee mijn risico omlaag gebracht. Mocht de koop toch nog met de oude prijs doorgaan, dan maak ik zelfs een stukje extra winst.

AEX

De daling van de AEX-koers lijkt af te nemen. Aan het einde van de week staat de trend op DS. Dat betekent dat er een vertraging is van de neergaande trend.

Vorige week gaf ik al aan dat de pieken steeds lager worden (neergaande trend), maar ik ook voorzichtig zie dat de dalen steeds hoger worden. Dit heeft zich deze week doorgezet. De laatste piek zit nog wel onder de voorgaande, maar slechts met 0.3 punt. Het lijkt erop dat de koers zich nu horizontaal gaat bewegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.