Wachten en hopen

Wachten en hopen

Wachten en hopen

Dat is wat we kunnen doen. Hopen dat Corona meevalt. Hopen dat de beurs weer aantrekt.

Na een licht herstel aan het begin van de week ging het gisteren weer mis. Alle koersen schoten omlaag.

In dit soort situaties zijn voorspellingen vrijwel zinloos. We handelen met emotie. Echter ik zie een klein patroon. Verkoop voor het weekend, waarschijnlijk om te voorkomen dat er grote ontwikkelingen komen in het weekend wanneer er geen handel is. Voorzichtig herstel aan het begin van de week. Daarbij is het bemoedigend dat de terugval deze week minder is dan vorige week. Dat wijst op bodemvorming.

Als ik kijk naar de niet gerealiseerde winst van mijn portefeuille dan is deze nu hoger dan vorige week vrijdag. Het grote aandeel grondstoffen heeft hier natuurlijk ook invloed op.

Corona in Nederland

Na, in mijn ogen, een gelaten benadering van Corona de afgelopen week kwam gisterenavond het nieuws dat mensen in Brabant met milde klachten thuis moeten blijven. Dit moment lijkt gepland, na de werkweek. Vandaag worden er testen uitgevoerd in ziekenhuizen. Ik verwacht dat er met de uitslag zondag een beslissing wordt genomen. Valt de uitslag tegen dan zullen we verdere maatregelen zien, voor maandag. Anders blijven dingen zoals ze zijn. Ik kijk hier twee ledig na. Ten eerste, het is het bewijs dat de situatie in Brabant uit de hand loopt. Ik zag dit ook al aankomen. De niet traceerbare gevallen komen in mijn ogen van carnaval. Een besmet persoon kan er makkelijk een hele reeks van mensen hebben besmet. De “carnaval griep” zoals we dat hier noemen zal Corona gevallen hebben gehad. Wellicht zijn veel mensen al genezen zonder door te hebben gehad dat ze Corona hadden. Aan de positieve kant, ik zie in deze aanpak wel een serieuze beweging naar maatregelen. Deze maatregel heeft ook in China goede resultaten opgeleverd. Zo ik zie de situatie al wat beter in.

Voor bedrijven is dit natuurlijk slecht nieuws. Die gaan grote uitval zien door ziekte. Dus ik blijf nog steeds weg van Nederlandse aandelen.

Ik nam deze week wel een gokje. Namelijk olie. De olieprijs ligt historisch laag. Dit komt door Corona. We kunnen ervanuit gaan dat na de corona uitbraak de vraag naar producten hersteld en de olieprijs weer omhoog gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.