Verkoop groep Blauw: SE0007100581

Verkoop groep Blauw: SE0007100581

Verkoop groep Blauw: SE0007100581

Een verkoop in groep Blauw wegens het coronavirus. En wellicht niet de reden die je denkt.

Verkoop
ASSA ABLOY B
ISIN: SE0007100581
Categorie: Blauw
Datum: 24-01-2020
Koers:  236.80 SEK gemiddeld
Gerealiseerde winst: 4.704 %

Niet de reden die je verwacht. Want ik ben geen doemdenker die in paniek zijn aandelen wil verkopen. Echter die zijn er wel in de wereld. We zagen dit de afgelopen twee dagen met de beurzen in het rood.

Ten eerste, de situatie met het coronavirus lijkt ernstig. Het blijft zich verspreiden en duikt ook buiten China op. Het is hoopgevend dat China een strikte quarantaine toepast, maar dat is natuurlijk al te laat. De incubatietijd wordt nu geschat tussen de 2 en 14 dagen. Dat zou kunnen betekenen dat mensen die maandag zijn besmet (dus voor de quarantaine) pas volgende week symptomen krijgen. We gaan dit dus nog wel zien veregeren.

Aan de andere kant, ook verkoudheid is een coronavirus. Het dodental is nu 26 op 800 cases. Dat is een rate van 3.5%. Voornamelijk mensen die al gezondheidsproblemen hebben. Aangezien de symptomen op verkoudheid of griep lijken kun je er vanuit gaan dat er wellicht veel meer cases zijn. Mensen die niet naar de dokter gaan. Dus de rate ligt hopelijk nog lager. Ook de WHO neemt de zaak als serieus maar ziet nog geen reden om de noodtoestand uit te roepen. Dat neemt niet weg dat dit natuurlijk verschrikkelijk is voor de getroffen mensen.

Ik ben geen dokter maar ik verwacht zeker een verder verspreiding en een verslechtering van de situatie gaan voordoen voordat het verbeterd. De komende weken zal dit groot in het nieuws zijn. En dat drukt de beurs koersen. Ook een quarantaine van nu 25 miljoen mensen (twee keer nederland) betekend dat de situatie niet as usual is. Zeker consumenten producten gaan hieronder leiden (groep blauw). Zeker met het weekend op komst zullen veel beleggers niet willen afwachten. Als de beurzen zijn gesloten kun je immers niet reageren.

Daarna gaan we natuurlijk een herstel zien. Vanuit een beurs perspectief komen er dus mooie aankoop momenten aan.

En dat brengt mij terug naar mijn reden. Ik heb/had geen budget voor aankopen. Bijna alles was belegd. Mijn twee blokken in ASSA ABLOY B wachten op de 5% target en waren er bijna. Ik verkoop ze nu vervroegd om budget vrij te maken. Goud en zilver zullen verder stijgen op nieuws dus wellicht kan ik hier ook nog een blok verkopen op de piek. Dat geeft mij in de komende weken de ruimte om te reageren op de beursontwikkelingen.

1 reactie tot nu toe

Verkoop groep oranje: BE0974310428 | Belegging Blog Geplaatst op2:01 pm - jan 28, 2020

[…] gaf al aan dat ik wat budget wil hebben. Waar ik ook naar keek is de verkoop van minder succesvolle […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.