Winst maken met strategie I

Winst maken met strategie I

Winst maken met strategie I

Gisteren heb ik een verkoop gedaan van een fonds wat ik niet kan delen. Wat ik wel kan zeggen is dat het een goudmijn fonds is, en ik kan ook uitleggen hoe ik hier de laatste maanden een behoorlijke winst mee haal.

Het fonds is ingekocht bij beursman. De strategie van beursman is het kopen van goed en zilver mijn fondsen en deze verkopen op hun piek. Goud en zilver hebben een natuurlijke kadans in de markt. Op dit moment zitten we op een laag punt, dus dit is een juist moment om te kopen.

Naast de strategie van beursman wat er een voor de lange termijn is (strategie III), probeer ik mijn strategie I ook toe te passen. Dus kort sprinten. Voor de strategie dien je namelijk een fonds te nemen wat heftig fluctueert. Dus omlaag schiet en daarna weer omhoog schiet. Het moet ook een fonds zijn wat niet failliet gaat. Aandelen zijn dus mogelijk maar het risico is veel hoger. Goud leent zich hier erg goed voor. Olie overigens ook. Goudmijnen ook omdat ze heftiger reageren dan de onderliggende goud koers. Natuurlijk loop je risico omdat dit bedrijven zijn. Aan de andere kant hebben ze goudmijnen als onderpand en is de kans op een crash dus relatief klein.

Wat ik nu doe is in een niet te noemen fonds twee posities te nemen. Voor dit fonds als deze op $3,50 staat. Het is dus een klein bedrag en je kunt er erg veel van aankopen. De eerste positie raak ik niet aan. Deze ga ik verkopen volgens strategie III. De tweede is voor Strategie I.

Ik zet twee orders uit. 1 is de verkoop bij 4,35. Dit is een top die ik dit aandeel een aantal keer heb zien maken. De tweede is een aankoop van een derde positie bij 2,99. Zakt de koers dan koop ik dus bij en verkoop ik twee posities als de 4,35 wordt aangetikt.

Bij verkoop zet ik nieuwe aankoop orders uit zoals hierboven beschreven. Bij een investering van $500 op $3.50 koop ik dus 142 aandelen. Die verkoop ik voor 4,35. Dat is een winst van 0,85. Ofwel 120 dollar. Dat is 24%. Koop je ook in op 2,99 dan is de winst nog meer. Door de winst te herbeleggen en het truckje een paar keer te herhalen kun je hele leuke winsten maken. Ik heb dit de afgelopen half jaar nu drie keer gedaan.

Komt de bear markt er toch en gaat het aandeel niet meer zakken dan heb ik mijn eerste positie nog om winst te maken. Eventueel kan ik de zelfde strategie opnieuw gebruiken als de koers weer zijwaarts gaat. Zakt de koers verder in, dan is het afwachten tot de koers weer stijgt. Dat gebeurt uiteindelijk altijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.