Van ETF naar aandelen

Van ETF naar aandelen

Van ETF naar aandelen

De laatste tijd koop ik meer aandelen aan dan ETF’s. Toch zijn aandelen nog een minderheid in mijn portefeuille.

Aandelen nemen nu een aandeel van 20% in van mijn totale portefeuille. Mijn doel is 25 – 30 %. De reden voor de uitbreiding? Spreiding van mijn portefeuille.

Ik ben positief

Mijn totale portefeuille is top zwaar in de categorie bruin en geel. Dus grondstoffen en mijnen. Ik heb mij al lang voorgenomen om verder uit te breiden in groep rood en blauw. Dat zijn Aandelen ETF’s. De verwachting voor deze groepen is niet groot. De AEX begint weer te toppen.

Ook mijn abonnement bij de beursman geeft geen tips. Hij heeft nauwelijks aankopen gedaan in de laatste maanden in de groepen waar ik een abonnement op heb. Hij ziet vast de zelfde problemen als ik.

Ik probeer dit te compenseren door de aankoop van individuele aandelen. Deze zijn wat voorspelbaarder dan een ETF wat toch een gemiddelde is van een hele hoop fondsen. Het risico is ook groter. Daarom blijf ik onder de 30%.

Een andere oplossing zou zijn om short te gaan. Dus inzetten op een daling van een index. Er zijn echter niet veel short ETF’s beschikbaar. En ik voel mij ook nog niet zeker genoeg om dit te doen.

Voor de zekerheid controleer ik het advies op iex.nl. Deze website biedt een maandelijks abonnement met aandelen advies. Ze geven aan of een aandeel aankoop waardig is, positief, neutraal, negatief of verkoop waardig is.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Dus mocht het niet werken dan kan ik er weer vanaf.

Mijn jaar winst staat rond de 6%. Boven verwachting.

Ik doe het trouwens netjes dit jaar. Mijn jaar winst staat rond de 6%. Boven verwachting. Het dividend seizoen komt er aan. Wellicht dat dat nog wat mooie winst oplevert in de rustige zomermaanden. Ik ben positief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.