Dalende beurzen

Dalende beurzen

Dalende beurzen

Soms gaan ze omhoog, en soms gaan ze omlaag. Dit laatste is de trend van de afgelopen maand.

De mooie winst die ik had dit jaar verdampt ook weer. En ik heb een aantal aankopen iets te vroeg gedaan. Die staan nu onder water. Ik zit daar sinds de laatste keer dat dit gebeurde wel wat rustiger in.

Het is nu een kwestie van rustig wachten.

Want die beurzen, die gaan wel weer omhoog. Het is nu een kwestie van rustig wachten en niet in paniek raken.

Zo gaat de markt vandaag omlaag door een dreigement van China tegen de VS. Dat is niet goed. Maar als het dreigement echt wordt uitgevoerd, en effect heeft, dan kunnen we sneller een oplossing voor het handles conflict verwachten. Dus ik maak me daar niet zo zorgen over.

Ook de crisis in het Midden Oosten lijkt nog niet bekoeld

Ook de crisis in het Midden Oosten lijkt nog niet bekoeld na een nieuwe beschuldiging aan het adres van Iran. Dat kan goed zijn voor de olie prijs.

Bij dalende beurzen horen een stijgende goud prijs. Dat gebeurd nog niet echt. Dit is een patroon wat ik eerder heb gezien. In November en December gingen alle koersen omlaag. Aan het einde begon goud met een klim, waarna aandelen na een tijdje volgden. Het is alsof het effect op de goudprijs vertraagd is. Ik zie zilver opeens wel weer omhoog gaan. Dat is goed nieuws.

Ondanks de dalende koersen lig ik nog mooi op schema voor mijn jaar doel. Het dividend seizoen begint nu ook dus dat geeft ook wat kleine winstjes. Verder is het even geduld hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.