ASMI

ASMI

Een mooi verrassing vanmorgen toen ik mijn belegging app opende. Half 10 en hij staat al behoorlijk op winst. De grootste bijdrager: ASMI met 6,02% in de winst. In een half uur.

Ik zit nu bijna een jaar in ASMI. Deze heeft voornamelijk in de min gestaan. Maar de dividend is erg aantrekkelijk en ik houdt hem daarom vast. Ook toen deze een aantal weken geleden weer in het groen kwam.

Het bedrijf is vergelijkbaar met ASML maar dan een stuk kleiner (en zonder een spionageschandaal).

Het is een vrij “kalm” aandeel wat sinds ik hem heb niet heel erg snel is gestegen of gedaald. Dus dit was een reden om eens te googlen.

Blijkbaar is de winst verwachting positief bijgesteld. Dat is goed nieuws, en niet alleen voor mijn portefeuille.

ASMI zit namelijk in de chip industrie. Het bedrijf is vergelijkbaar met ASML maar dan een stuk kleiner (en zonder een spionageschandaal). Dit soort bedrijven staan aan het begin van een productieproces. Stel Samsung verwacht een grotere verkoop van telefoons, dan gaan ze meer chips bestellen. De fabrieken die chips produceren hebben meer machines nodig dus bestellen ze deze oa bij ASMI. Dit betekend dat ASMI (en ASML) vroege indicatoren zijn voor de economie. Als het goed gaat met deze bedrijven dan kun je een groei in de economie verachten.

Dat zie je ook in de uitzendbranche. Gaat het goed met de productie dan zijn er tijdelijke medewerkers nodig, dus groeien uitzend bureaus. Het is dan ook goed om te zien dat Randstand het ook heel goed heeft gedaan.

Aangezien de meeste mensen een nieuwe recessie verwachten zijn dit allemaal meevallers.

En nu ? Winst pakken op ASMI voordat de koers weer omlaag gaat ? Daar moet ik even over nadenken.

1 reactie tot nu toe

Verkoop groep Groen: NL0000334118 | Belegging Blog Geplaatst op10:03 am - apr 25, 2019

[…] ik me net nog af of ik moest verkopen ? Hier is het antwoord: Ja. Maar niet […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.