Goudmijnen

Goudmijnen

Goudmijnen

Voor de mensen die er op letten, mijn jaarlijks rendement is gestegen zonder dat er een transactie is geplaatst. Dat zit zo…

Via beursman beleg ik in een aantal goudmijnen. Wil je hier over lezen, kijk dan eens op (https://goudmijnen.beursman.nl/). Aangezien ik zijn verdienmodel niet wil ondergraven ga ik niet melden om welke aandelen het gaat. Enkel dat ik hier vier posities in heb.
Echter, ik besloot om te experimenteren met de snelle bewegingen van die koers.

Echter, ik besloot om te experimenteren met de snelle bewegingen van die koers.

Goudmijnen reageren erg hard op wisselingen in de goudprijs. Het werkt bijna als een hefboom. Dus gaat de goudprijs 1% omhoog dan gaan goudmijnen veel harder. En natuurlijk gebeurd dit ook andersom.

Mijn aankopen waren voornamelijk in December / Januari en de beleggingen staan er goed voor. Het doel is om ze voor lange termijn vast te houden en te verkopen als de goudprijs zijn hoogtepunt heeft bereikt. Een goede strategie.

Echter, ik besloot om te experimenteren met de snelle bewegingen van die koers. Immers, waarom niet op een laag moment bij kopen en een hoog moment verkopen. Ik nam een, fonds als proefkonijn en kocht een extra blok op een laag moment.

Afgelopen dinsdag gingen de koersen op de beurs onderuit, en daarmee de goudprijs omhoog. De goudkoers kwam dicht bij de 1350 dollar. Dat is een weerstand waar hij nog niet doorheen is gekomen. Ik heb het extra blok hier verkocht. Nu gok ik erop dat de koers weer omlaag gaat (wat de afgelopen maanden ook is gebeurd), om weer bij te kopen. De koers is inderdaad binnen twee dagen bijna weer terug op het aankoop moment.

Op deze manier wil ik kleine beetjes rendement halen uit de koers wisselingen, vergelijkbaar zoals ik dat met de AEX doe volgens strategie I. Met de verkoop op dinsdag lig ik ook weer mooi op schema voor mijn rendement doel van dit jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.